tirsdag den 28. august 2012

Tirsdag d. 28. August

Pigerne skulle afleveres ved morgensamlingen, hvor de skulle finde deres klasser, Amalie fandt hurtigt sin, Karolina var lidt mere i tvivl om hvor hun skulle sætte sig, men heldigvis så hun hendes lærer og så var der ingen problemer. Ms Ellis startede med at gennemgå Hills regler om hvordan man skal opfører sig på Hill, det var lidt langhåret, men man må sige at hun virkelig gik op i det med liv og sjæl. Da samlingen var overstået var der ikke andet end at vente på at alle forlod salen. Karolina og Amalies klasser var de sidste der måtte rejse sig og gå, så nu ved vi at det er med at sige farvel inden morgensamlingen. Veronika så hendes inspektør fra MMS, som nu har fået Mr. Putmans job på Hill, så hun var lige over og tale med ham. Det er ham som har taget sig af alle ESL studerende på MMS. Han fortalte at Veronika var rigtig heldig med det team som hun var kommet på, det var det stærkeste lærerteam på hele 7. årgang, så det er jo rigtig godt at vide. Jeg havde dog hørt det andetsted, så vi er godt tilfredse med at hu kom på det team.

Efter at alle var kommet ud og vi havde fået sagt farvel til Karolina og Amalie, var det Veronikas tur til at blive afleveret, hun skulle igen have orkestre til at begynde med. Jeg var med inde for at aflevere hende og det endte med at vi stod og talte med Mr. Robertson i lang tid, han ville gerne høre lidt om vores ferie, han havde nemlig aldrig været helt ude ved big bend, men det var et af de steder som han gerne ville se, så han ville vide mere om det.

Jeg gik videre ned til ESL, hvor de allerede var gået igang, timerne gik med at hjælpe med at få organiseret deres mapper, så de lettere ville kunne finde rundt i det, så blev nogle af reglerne gennemgået, de skulle skrive lidt om hvordan de havde oplevet deres første skoledag og i de sidste to timer hvor det var 7 & 8 klasse havde de også en lille opgave der skulle laves.

Veronika havde igår sagt at hun manglede en størrer mappe og en notesbog, så der var ikke andet for end at tage ud og få købt de ting hun manglede. Og fik også handlet ind til aftensmad, jeg nåede lige hjem og fik pakket ud og fik lidt frokost inden det var tid til at hente Karolina og Amalie. De havde endnu engang haft en fantastisk dag, de fortalte alt om hvad de havde lavet og oplevet. Og de havde begge fået lektier for. Som forældre er vi meget glade for at de er kommet på samme team, for det betyder også at de får de samme lektier for, så vi kommer ud over det problem vi havde sidste år hvor Amalie sad og lavede lektier hele tiden og Karolina stort set ikke havde noget for. De havde også fået sig en agenda/lektiebog, så nu håber vi at de kan holde styr på lektierne.

Da vi kom hjem fik vi os en snak med farmor og mens vi sad og talte ringede mormor, så hende fik vi talt med. Hun kunne fortælle at det ikke var startet for alvor endnu, hun kunne stadig gå udenfor, det regnede og blæste meget, men der var ikke forbud mod at gå ud, hotellet havde sagt at indtil kl 17 skulle det være sikkert. Men der var stort set lukket alle steder, selv McDonalds var lukket, så der var ikke mange muligheder for at få noget at spise, men hun havde da fundet sig en restaurant hvor hun kunne få sig en omgang salat. Hun havde været lidt rundt i byen og der var bare tomt alle steder. De havde på hotellet sagt at hvis man ikke brød sig om at være på sit hotelværelse var man velkommen til at sidde nede i receptionen istedet. Men hun ville se tiden an. Jeg havde tv´et kørende så jeg kunne følge lidt med i udviklingen af Isaac, for der er opdatering af orkanen hele tiden på en af tv stationerne. Nu krydser vi bare fingre for at det ikke bliver en alt for slem nat. Den kommer meget langsommere ind over landet end forventet, hvilket også vil sige at det kommer til at tage op til et døgn inden den er kommet forbi New Orleans.

Jakob nåede hjem inden Veronika fik fri, så da hun ringede kl 18 og sagde at hun var klar til at blive hentet kørte Jakob op og hentede hende mens jeg gik igang med aftensmaden og madpakkerne. Da de var hjemme satte vi os lige ned og hørte om hendes dag, hun havde haft en helt fantastisk dag, hun havde i den grad gjort opmærksom på sig selv i nogle af hendes fag, især i Texas historie hvor hun hele tiden havde hånden oppe og ofte som en af de eneste, så nu ved læreren ihvertfald hvem hun er og hvad hun hedder.

Efter at Karolina og Amalie var kommet i seng, kunne vi pludselig høre dem råbe på os, det viste sig at Brownie havde fået fat i et gummibånd og var igang med at spise det. Desværrer kunne vi ikke nå at få det ud, så nu er der ikke andet end at vente og håbe på at hun selv kan klarer det.

mandag den 27. august 2012

Mandag d. 27. august - Første skoledag

Endelig, endelig, endelig kom dagen som pigerne har ventet på de sidste par uger. Første skoledag. Det var intet problem at komme op, alle var klar til afgang kl 07.30. Og på det tidspunkt var de obligatoriske første skoledags billeder også taget.



Karolina blev afleveret i hendes klasse først, hun fik pakket tasken ud og der blev lige sagt hej til Mrs McBrearty (Hun går under navnet MacBee, da ingen af hendes elever kan udtale hendes navn) og så var Karolina ellers klar til et nyt skoleår. Derefter blev Amalie afleveret, hun fik til at starte med et stort kram af hendes lærer Mrs. Haynes, tasken blev pakket ud og så ringede klokken ind til første time og forældrene forlod stille og roligt deres små poder.

Derefter var det Veronikas tur til at blive afleveret, hendes nye mødetid er kl 08.19, og første fag var orkester. Der var styr på det hele og hun blev allerede ved døren ind til skolen mødt af to lærer der sagde hej til hende og ville høre om hun havde haft en god sommer, så det var en god starte på det nye skoleår.

Efter at have sagt farvel til Veromnika fortsatte jeg over til Mrs Henderson (Veronikas gamle ESL lærer), hun havde spurgt om jeg havde lyst til at hjælpe hende et par timer med de nye ESL studerende. I første periode var der 4 nye studerende, hvoraf 1 ikke kunne et ord engelsk, 1 kunne forstå lidt og de sidste 2 var på et meget højt niveau. Min opgave bestod i at hjælpe til i klassen så Mrs Henderson kunne give de to der ikke forstod ret meget mere hjælp. Så vi fik gennemgået deres skema og tegnet ind hvor de forskellige lokaler lå. I 3. Periode kom der 8 nye elever, hvoraf et par af dem også havde haft ESL sidste år, så de kunne lidt mere, der var dog 1 som ikke talte et ord og 2 som virkelig skulle have meget hjælp. Det vi havde gennemgået i færste periode gennemgik vi igen i  denne periode. Det var meget hyggeligt og virkelig rart at det var et meningsfyldt arbejde. Jeg skal hjælpe hele denne første uge hver morgen fra 8 til 11.30 og derefter skal vi finde ud af hvor meget jeg skal komme og hjælpe.

Da jeg var færdig på MMS, kørte jeg ned til vores læge hvor jeg skulle hente et skema som lægen havde udfyldt i forbindelse med at Veronika gerne ville lave en "try-out" til Volleyball på skolen og den skulle afleveres inden hun kunne få lov til at gå til prøve. Så efter at have hentet den var det retur til MMS for at finde Veronika og aflevere den til hende. Og så var det tid til at få handlet ind til aftensmaden inden at jeg skulle hente Karolina og Amalie igen.

Da jeg kom op på Hill stod de og krammede med nogle fra deres gamle klasser, det var dejligt at se hvor glade de var. Vi var lige inde og sige hej til Mrs Carroll, hun var rigtig glad for at se dem og lovede at hun ville tale med Mrs Claybrook om hvornår det kunne lade sig gøre at tage dem med ud til lidt is, for hun ville rigtig gerne høre om deres sommerferie.

Vi kørte op til Starbuck hvor jeg havde aftalt med Veronika at vi skulle mødes. Mens vi sad og ventede fik de fortalt alt om deres dag. Og det lyste bare ud af dem hvor glade de var og hvor god en første skoledag de havde haft. Da Veronika havde fri, ringede hun for at fortælle at der var try-out til Volley idag og hun vidste ikke hvor lang tid det ville tage.

Så vi startede med at køre over på bibliotektet, vi havde et par bøger der skulle afleveres og det endte da også med at vi fik lånt nogle nye. Derefter kørte vi ud og fik købt nye madkasser, Veronika havde også fået afvide at de shorts hun havde ikke var lange nok, så vi fik købt nogle til hende der går helt ned til knæene. Vi ventede stadig på at Veronika skulle ringe så vi kunne hente hende, men da kl var 17 og der endnu ikke var en lyd fra hende besluttede vi os for at køre hjem.

Da vi kom hjem ringede mormor fra New Orleans, man havde på hotellet sagt at hun skulle sørger for at få købt lidt mad og drikke for man vidste ikke hvor slem Isaac ville blive når den rammer, derudover var hun blevet flyttet ned fra 11. etage til 6 etage. Man forventer at al strømmen kommer til at gå i løbet af imorgen, og så bliver det rigtig slemt uvejr. Med vindstød op til 150 km i timen, så det bliver ikke et rart døgn som hun går i møde. Men hun var ved godt mod.

Veronika ringede kl 18 og sagde at nu ville hun gerne hentes, det var noget af en lang første skoledag men den havde været rigtig god. Hun havde haft alle hendes 8 fag og mødt hendes nye lærer, som virkede rigtig søde, der var nogle fra hendes gamle team som hun kendte, men hun var lidt ked af at hun kun har en time sammen med hendes bedste veninde, skønt de er på samme team, har de kun study skills sammen. Hendes try-out var gået godt, hun skulle komme igen imorgen til en ny omgang.

Da alle var samlet satte vi os ud på teressen og snakkede om dagen og hvad vi hver især havde oplevet, så vi kom lidt sent igang med aftensmaden, som traditiontro var burger, det har vi fået hvert år på pigernes første skoledag, så det skulle vi naturligvis også have.

Efter aftensmaden var det tid til at Karolina og Amalie skulle i seng, Veronika havde lige nogle lektier som skulle laves, og derefter var det virkelig tid for hende at komme i seng.

Det var dejligt at alle tre havde haft sådan en god første skoledag, de var bare så glade alle sammen.