torsdag den 25. august 2011

Turen til Austin

Denne mail er sendt den 25. august 2011

Hej allesammen

Så kommer der en status rapport fra Austin.

Pigerne og jeg ankom i søndags efter en meget lang flyvetur, vi var allerede forsinket fra København, så det var rigtig godt at vi havde 4 timer i Atlanta, hvor vi landede i regnvejr...Allerede i Atlanta lufthavn oplevede vi amerikanernes venlighed og nysgerrighed.

CPH lufthavn
Atlanta lufthavn - godt trætte
Så nærmere vi os Austin


  











Pigerne klarede turen til UG.

Jakob stod og ventede i Austin lufthavn med sin kuffert og så var det ellers om at finde en taxi der kunne transportere os til hotellet. Et stort værelse med køleskab, mikroovn og kaffemaskine, så vi klarer den indtil vi skal flytte. Og som altid med jetlag vågnede vi alle kl 04.00 og så begyndte pigerne ellers og snakke og fortælle Jakob om alt det de havde oplevet, men det var ikke lige tidspunktet. Vi fik dem til at sove lidt igen.

Efter morgenmaden tog vi en taxi op til nord Austin, det område vi havde fået at vide der var godt at bo i og hvor skolerne var gode. Vi havde set på nettet at der lå en ejendomsmægler deroppe, så vi tænkte at det var da et sted at starte. Vores mægler blev Dorothy og hende kom vi godt nok til at se meget til.

Pigerne og Dorothy

Vi fandt nogle huse som vi tænkte var gode og så tog hun os ellers rundt for at vise os dem. Der var ikke lige det helt rigtige. Men området var virkelig super fedt, rigtig amerikansk.

Dorothy kørte os tilbage til hotellet og vi aftalte at hun skulle komme og hente os næste dag kl 09.00. Jakob havde bl.a. valgt hotellet fordi det lå lige ved siden af af et af Austins største Malls, men vi fik at vide at det var lukket. Så vi måtte tage bussen ind til et supermarked, og så så vi at det er ikke lige det bedste område vi bor i, her er lidt skummelt. Men vi fik handlet ind til lidt mad. Tirsdag morgen tog Jakob på arbejde og vi andre blev hentet af Dorothy, hun tog os rundt til lidt flere huse hun havde fundet i løbet af aften, men stadig ikke det helt rigtige, frokosten blev indtaget i det meste fantastiske supermarked "Whole food" og vi kunne faktisk få gode sandwich og pasta som blev lavet på bestilling. Så ingen junkfood. Derefter tog vi ind til kontoret for at se om der ikke var flere huse. Vi havde fundet et om mandagen, men vi havde ikke kunne få fat i landlorden så vi kunne komme ind for at se det. Jeg blev stædigt ved med at sige at jeg gerne ville se det og det var rigtig godt. I det øjeblik vi trådt ind i huset var jeg ikke i tvivl om at vi havde fundet det. Dorothy kørte os tilbage til hotellet for at hente Jakob og så retur for at se det igen. Og han var heller ikke i tvivl da han kom derind. Hun kørte os tilbage til hotellet og så fandt vi et rigtig burger sted, hvilket pigerne bestemt ikke var utilfredse med.


Onsdag kom Dorothy og hentede os kl 9 og så kørte vi til banken for at hæve til depositumet og application fee. Det er lidt omstændigt at leje et hus her. Først skulle vi udfylde hver en ansøgning, aflevere letter of credit fra vores danske bank, kopi af vores pas og kørekort samt Jakobs CV. Og på ansøgningen var der også meget underlige spørgsmål, bl.a. skal de vide hvor høj vi er, hvor meget vi vejer, vores hår og øjenfarve...Og hvad de skal bruge det til vides ikke, Dorothy kunne ihvertfald ikke komme med en god forklaring på det. I banken stødte jeg på et nyt problem, Jakob var på arbejde så jeg var taget afsted med både det ene og det andet kreditkort, men jeg kunne simpelthen ikke få lov til at hæve op til det beløb vi skulle bruge. Efter at have været rundt i mange forskellige banker opgav vi og Dorothy måtte ringe til landlorden og høre om han ville kunne holde huset til os selvom vi ikke havde hele beløbet. Det ville han heldigvis godt. Vi kørte hen på et rigtigt amerikansk burger sted med lange borde og ternet duge på borderne. Og så var det ovenikøbet nogle gode burger med rigtige bøffer. Efter frokosten spurgte pigerne om vi ikke kunne tage over og se de skoler de skulle gå på. Vi startede med at tage på den skole Veronika skal gå på "Huchison Middle School".

Vi gik ind på kontoret for at høre lidt om skolen og det endte med at Veronika fik en rundvisning på skolen. En skole for 6-8 klasse og der er 1400 elever. I forhold til Veronika ikke taler så meget engelsk vil hun blive tilknyttet en klasse som mødes 90 min hver morgen for at få intensiv engelskundervisning og derefter skal hun ud i sin klasse. 2 gange om ugen skal hun blive 1 time efter skole til ekstra undervisning. Derudover er der to lærere på skolen som kun tager sig af de elever som ikke har engelsk som 1 sprog, de går rundt i klasserne og hjælper de elever der måtte have brug for hjælp. Veronika skal allerede starte på mandag og de vil starte med at lave en times prøve for at få en ide om hvor hendes niveau er. Skole gangen for Veronika bliver MEGET anderledes end i Danmark. Hun møder kl 8.15 og man kommer ikke for sent (3 gange er lig med eftersidning) man har fri kl 15.30. Og frikvarter findes ikke, der er 4 min pause mellem hvert fag for at eleverne kan gå fra det ene klasseværelse til det andet, for det er eleverne der bevæger sig til klasserne og ikke læreren. Frokostpausen er på 30 min og der er både mulighed for at købe og for at have mad med. Hvilke fag hun skal tage vides ikke, før hun har været til den prøve på mandag og efter en samtale med en studievejleder. Dog ved vi at hun skal følge et sprogfag, hvor hun skal have 6 ugers fransk, 6 ugers tysk, 6 ugers spansk og 6 ugers kinesisk, så det bliver lidt af en udfordring. Personalet på skolen var meget imødekommende og positive.

Efter vi havde været på Veronikas skole kørte vi over til Karolina og Amalies skole som er "Hill Elementary school", De havde desværre ikke ret meget tid, så det blev en meget hurtig rundtur på skolen og der var ikke tid til at få de informationer om skolen, som vi gerne ville have. Dog fik vi at vide at de møder kl 07.35 og går i skole til kl 14.30 hver dag. De ville ikke rigtig komme med noget før vi havde en lejekontrakt. Alle pigerne skal tjekkes ved skolesygeplejesken inden de kan starte for de skal være sikre på at de har de vaccinationer som de skal have. Men det vi så af skolen var rigtig lyst og nyt. Skolen er ikke mere end 40 år gammel og det bærer den præg af. Legepladsen var enormt stor og der var et kæmpe bibliotek. Vi talte med bibliotekaren og hun ville med det samme skrive rundt til de andre skoler i området for at høre om der var nogle der lå inde med nogle danske børnebøger, så de vil virkelig gøre meget for at pigerne bliver godt integreret på deres skoler.
Efter at vi havde været på pigernes skole tog vi ind på kontoret for at ordne de sidste papirer. Og derefter blev vi kørt hjem, Jakob var kommet hjem da vi kom og pigerne fik fortalt om alt det vi havde oplevet.

Idag torsdag tog vi så med Jakob ind til UT for at se hans kontor og universitetet, derefter gik vi ned til Capitol state - regeringsbygningen - for vi havde aftalt med Dorothy at hun skulle hente os der. Hun tog mig og pigerne med til banken for at få de sidste penge til depositumet og så gik jagten ind efter en computerforretning, vi er nemlig så heldige at den ene af vores computere har fået hentet sig en rigtig god virus... men vi var ikke heldige at finde en der kunne hjælpe os. Efter at have prøvet forskellige steder kørte Dorothy os tilbage til hotellet, da hun skulle op og mødes med landlorden for at aflevere alle vores papirer og penge. Og vi har virkelig nydt at have en eftermiddag hvor vi ikke har skulle køre rundt for at få klaret alle mulige praktiske ting, for vi kan ikke klare mere før vi har fået vores lejekontrakt, men når den først er i hus, så går det virkelig løs med alle mulige ting. Så nu venter vi bare på at få en mail fra landlordens agent om at vi er blevet godkendt, når vi har fået det skal vi mødes med ham for at underskrive kontrakt og få udleveret nøgler. Håbet er at vi får det klaret i løbet af weekenden. Og hvis vi er rigtig heldige kan vi måske flytte ind før den 1 september, men ellers må vi klare endnu et par dage på hotellet og finde en måde at få pigerne transporteret i skole på. Den tid den udfordring.

Det var lidt om hvad vi har lavet. Nu lidt om alt mulig andet. Som I nok kan læse på mailen har vi fundet en "Dorothy" som bare har været en perle. Hun har virkelig hjulpet os på alle mulig måder og har kørt os fra det ene sted til det andet og vi har ikke betalt en krone til hende, det er simpelthen fordi hun kan huske hvordan det er at komme til en fremmed by og ikke vide noget. Hun har selv 5 voksne børn. Vi har fået lov til at ringe til hende hvis der bare er den mindste ting vi er i tvivl om eller har brug for hjælp til. Og det er jo ikke så dårligt at have sådan en kontakt.

Det er ikke meget af Austin downtown vi har set, så det har vi til gode. men vi har set rigtig meget i det område hvor vi skal bo, og det betragtes som et MEGET fint og dyrt område, men det hus vi har fundet (halvdelen af et dobbelthus) er bestemt ikke i den dyre ende. Vi har set huse der er dyrere og som har været både mindre og i dårligere stand. Huset består af 3 værelser og 2 badeværelser + køkken, spisestue og stue der er ud i et, og så er der selvfølgelig en garage, og som et af de eneste huse vi har været ude og se - og vi har set mange - er der en stor have med græsplæne og terrasse til, så vi kan virkelig se den store grill til de store bøffer...

Rigtig amerikansk
Huset udefra
Baghaven















Pigerne er begyndt at kunne nogle få sætninger på engelsk og Veronika kan virkelig forstå rigtig meget, så det skal nok komme rigtig hurtigt når de først starter i skole.

Jakob har haft sine første timer med studerende og det er gået fint. I dansk er der flere tilmeldte end der er borde og stole, så nogle af dem må sidde på gulvet. Imorgen skal han så have dem for anden gang, så det bliver spændende at høre hvordan det går (og hvor mange der holder ved).

Vi er allerede blevet inviteret til barbeque på søndag, fest den 9 september, til stegt flæsk og persillesovs i den danske klub 24. sepember, og vi er ikke engang begyndt på skole endnu, så vi kommer ikke til at kede os.

Jeg har også allerede fået noget frivilligt arbejde på Veronikas skole selvom hun ikke er startet, så jeg skal til oplæring på tirsdag... så det går lidt stærkt nogle gange.

Og varmen er.... tja varm, omkring de 40, men man vender sig til det.

Nå, men det endte med at blive en hele roman om hvad vi har fået tiden til at gå med herovre. Vi håber at I alle har det godt og vi glæder os til at høre nyt fra jer af.

Og til alle jer der ikke ved det, så har jeg fået ny mail. I bedes slette alle andre mailadresser i har på mig og benytte denne istedet.

Knus fra "the cowgirls and the cowboy"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar