søndag den 21. oktober 2012

Mandag d. 15. okt. til søndag d. 21. okt.

Mandag morgen stod Ellen op sammen med os andre og tog med op for at aflevere pigerne på deres skoler. Lars og Serena lavede så tilgengæld morgenmad til Ellen og jeg kom retur igen. De var alle tre vågnede omkring kl 04.00, så der var godt med jetlag. Der var heller ikke planlagt de helt store aktiviteter for dagen, af selv samme årsag. De havde ikke taget ret meget tøj med herover da begge kufferter var fuldt med 36 dåser makrel i tomat, 12 dåser torskerogn, 8 pakker pålægschokolade, 30 stk marcipanbrød, 3 kg matadormix og 20 pakker Läkerol. Så nu er lageret godt nok fyldt op, der var nogle piger som blev rigtig glade for alle de ting der kom med herover, især faldt makrel og torskerogn i meget god jord. Efter morgenmaden kørte vi ud til Domain hvor Lars naturligvis var en tur i Applestore, vi var lidt rundt og se på nogle forskellige forretninger og en tur på Starbuck blev der også tid til. Frokosten blev indtaget på vores lokale "Taco Devils" inden det var tid til at hente pigerne.


Alle tog med op for at hente dem, og de fik en hurtig rundvisning på skolen. Så fik vi hentet Veronika og hjemme igen blev der lavet lektier.

Jakob havde filmaften, så han kom ikke hjem før sent, inden at det var tid til at køre ud for at spise, måtte Lars simpelthen ud for at købe et lille elektronisk stykke legetøj, så han og jeg kørte ud for at se om vi kunne få fat i det, mens Serena blev hjemme med alle pigerne. Efter at have været i to forskellige forretninger, den ene lå et godt stykke herfra, men hvad gør man ikke for at ens bror kan få sit legetøj, fik han fat i det og så kunne vi køre hjem og hente de andre, så vi kunne komme ud for at spise burger på Mighty Fine Burger, et af byens bedste burger steder.


Lars og Veronika dannede deres helt egen lille Dr. Pepper club - de kan begge rigtig godt lide det, der er ingen af os andre der er specielt vilde med det.

Da vi kom hjem var det tid til at alle pigerne skulle i seng, da Jakob kom hjem fik vi os en øl og en snak inden det var sengetid for os også. Lars og Serena led stadig af jetlag.

Tirsdag var Ellen igen oppe samtidig med pigerne og fik spist morgenmad og tog med over for at få dem afleveret. Da vi kom retur fik vi andre spist morgenmad. Det var meningen at jeg skulle til et møde på MMS, så Serena havde lavet en aftale med hendes fætter om at han ville komme ud og hente de tre fra Sverige og tage dem med ud på hans restaurant og derefter hjem til dem. De tre blev hentet omkring kl 12, det var omkring det tidspunkt at mit møde skulle have startet men det var blevet aflyst pga sygdom, så jeg kørte istedet ud for at handle ind. Mens jeg går rundt i HEB ringer Lars og spørger om de måtte komme retur med Ellen, for hun syntes vist at det ville være betydeligt sjovere at tilbringe eftermiddagen sammen med Karolina og Amalie end at sidde på en restaurant sammen med voksne. Så de kom retur og satte hende af i HEB. Da vi havde fået handlet ind, kørte vi hjem og fik pakket ud og derefter var det tid til at Karolina og Amalie skulle hentes, vi tog lidt tidligere op på skolen så hun kunne nå at lege lidt med dem i deres frikvarter. Da vi kom hjem blev der lavet lektier, Veronika tog bussen hjem, så hun skulle ikke hentes. Pigerne legede på vørelset og jeg fik lavet lidt aftensmad. Da Jakob kom hjem blev der spist og derefter satte vi os alle over for at se valgdebatten. Alle tre piger havde fået som lektie at de skulle mindst 15 min af valgprogrammet. Karolina og Amlaie skulle se om man kunne læse noget ud af deres kropssprog, f.eks. hvordan så den ene ud når den anden talte og grinede de når den ene sagde noget etc. Veronika skulle se det pga det politiske i det. Hun skulle være i stand til at fortælle om hvad det var at hun havde hørt.

Lars og Serena kom hjem efter at vi havde puttet de tre mindste. Vi så resten af debatten og derefter var det tid til en godnat øl, mens vi hørte lidt om deres eftermiddag sammen med fætteren. De havde været ude og spise frokost på en kinesisk restaurant (ikke fætterens) derefter var de kørt hjem til dem hvor de havde siddet og talt sammen, Lars havde ikke rigtig kunne være med da det meste foregik på kinesisk. Om aften havde de været ude på fætterens restaurant og spise.

Onsdag morgen var som de tidligere to, Ellen var med oppe og aflevere og da vi kom hjem fik vi lige lidt morgenmad inden turen gik til Round Rock outlets. Lars og Serena havde som sagt ikke meget tøj med, da de jo havde fyldt kufferene op med ting og sager til os, så den stod på shopping hele formiddagen. Ellen og jeg gik rundt og kiggede på butikker, da vi ikke skulle have noget. Lars og Serena fik i den grad handlet ind, der blev slæbt den ene pose ud af butikkerne efter den anden. Da det var tid til at spise frokost var lige lige over i bilen med første læs. Efter frokost fik de handlet lidt mere. Karolina og Amalie skulle joi math club så de skulle ikke hentes før 15.30, men kl 14.30 ringede Karolinas klasselærer for at fortælle at Karolina virkelig havde det dårligt. Vi aftalte at hun skulle tage i mathclub og at vi ville komme så hurtigt som overhovedet muligt. Jeg skulle først rundt og finde Lars og Serena. Da de var lokaliseret kørte vi retur til Hill, med bagagerummet fyldt med indkøb.

Vi fik hentet Karolina og da der alligevel kun var 10 min til mathclub stoppede tog vi Amalie med. Karolina så godt nok lidt mat ud, men jeg skønnede at det bare var fordi hun var meget træt. Vi kørte ned og hentede Veronika og derefter ind for at hente Jakob, planen var at vi skulle i Barton Springs Pool, det var det skønneste vejr og Karolina kunne ligge på et håndklæde under et træ og slappe af...Men næ nej, Karolina ville da også med i vandet, så alle mand hoppede i bølgen blå.

Man kunne nu godt mærke at Karolina ikke var helt i topform, hun var ikke så sprudlende og kæk som hun normalt er.

Efter en god times svømmetur kom vi i tøjet og besluttede at vi ville tage ud og spise istedet for at skulle hjem og lave mad. Så vi kærte over til IronWorks, men de holdt lukket pga et privat arrangement, det var lidt af en nedtur. Kokken foreslog at vi kørte over til Stubbs (også et barbeque sted, som faktisk sælger deres sauce i HEB) som lå ikke ret langt fra IronWorks.

Stedet som så var meget sjovt, dog ikke så hyggeligt som IronWorks, vi fandt en plads udenfor og fik det mest speeded tjener, han havde simpelthen så travlt og alt gik på ham. Man blev næsten helt stresset af at se og især høre på ham. Vi fik bestilt, vi fik hver en combo tallerken med beef brisket og pork spare ribs og dertil 2 forskellige slags tilbehør, der var mange forskellige at vælge imellem. De tre mindste fik en børnetallerken med chicken nuggets, Veronika går ikke længre ind under et barn og hun spiser nu som en fuldvoksen mand !!! Så hun var naturligvis med på en combo tallerken. Jeg må sige at jeg bedre kan lide maden på IronWorks og det gælder også deres BBQ sauce. Selvom Stubbs er kendt for deres bbq sauce, så var det ikke den bedste jeg har smagt.

Karolina fik det rigtig skidt på restauranten så lige så snart vi var færdige med at spise kørte vi hjem og fik hende i seng, hun havde fået feber. De andre blev også puttet og vi satte os og fik en lille godnat øl.

Torsdag morgen havde Karolina det ikke bedre, så hun måtte blive hjemme fra skole. Ellen kørte med op og afleverede Amalie og vi var lige inde på kontoret for at melde Karolina syg. Onsdag da vi hentede Karolina var jeg lige inde og tale med hendes lærer og vi havde fået en test med hjem, i tilfælde af at Karolina ikke kom i skole, det var en to timers test som hun så skulle lave derhjemme hvis hun havde overskud til det, det var nemlig sidste dage inden pigernes 1. ugers karaktereblad blev sendt ud, og Ms McB ville gerne have den sidste karaktere med. Efter afleveringen kørte vi hjem og hentede de andre incl Karolina og Jakob.

Vi kørte til "Dans" hvor vi fik et rigtig godt og solidt morgenmåltid. Ellen og Karolina delte en portion røræg og pandekager. "Dans" er altid et sjovt sted at tage hen, der kommer så mange forskellige typer og morgenmaden er fantastisk og lægger en god bund for resten af dagen.

Da vi havde spist kørte vi ind til UT, hvor vi først var oppe og se jakobs kontor. Karolina blev hos Jakob mens vi andre gik videre, hun kunne sidde der stille og roligt og lave hendes matematikopgave mens Jakob arbejdede og vi kunne så komme tilbage og hente hende når vi havde været rundt og set UT.


Vi startede med at gå ned til LBJ museet, desværrer var der stadig lukket, så det eneste vi kunne se var en kopi af det ovale kontor fra dengang LBJ var præsident, men det er nu også meget sjovt at se.


Derefter gik vi ned til stadion, vi var først inde og drikke en kop kaffe på Starbucks og derefter gik vi en runde for at se om der var en låge der ikke var blevet lukket ordentligt, så vi kunne komme tættere på. Vi fandt da også en, men kunne ikke komme ned på græsset men de fik da set stadion ganske tæt på alligevel.
 
Mens vi går rundt der, ringer Jakob at Karolina ikke har det alt for godt, så vi trisser tilbage til Jakob kontor for at hente hende og returnere til Baywood Dr. Men inden vi kørte hjem var vi lige et smut forbi søen med alle skildpadderne og UT tårnet.
 
 
 
Og naturligvis også et smut inde i Longhorns forretningen.Det er sådan en ting som bare skal opleves, så mange ting samlet på et sted med Longhorns på.
 
Da vi kom hjem fik jeg puttet Karolina på sofaen og Ellen satte sig sammen med hende og de fik set lidt tv, imens kørte vi andre op på skolen for at hente Amalie, eller det vil sige, da vi nåede skolen tog Lars og Serena bilen for at køre ud til Round Rock for at bytte nogle af de ting som de havde købt dagen før, som ikke lige passede eller var de helt rigtige ting. De var blevet udstyret med GPS´en og jeg havde forklaret dem hvilke vej de skulle køre.

Amalie og jeg gik hjem fra skolen og da vi kom hjem lavede Amalie lektier og satte sig så sammen med de to andre og så tv. Det var aftalen at Veronika skulle tage bussen hjem, så hun skulle ikke hentes.

Kunne ikke helt forstå hvor Lars og Serena blev af, for det var meningen at Serena skulle lave aftensmad og de skulle ud og handle først. Da de endelig kom hjem var Serenas første kommentar om jeg ville køre med hende ud og handle. De var kørt forkert på vej hjem og hvis man først rammer den forkerte highway, ja så kan det godt være ret svært at finde tilbage når man ikke kender området, så de havde ligget og kørt rundt i lang tid og var blevet enige om at det nok var bedst for alle partner hvis jeg kørte med ud og handlede.

Hjemme igen gik Lars og Serena igang med at lave den helt store kinesiske menu bestående af både fried rice, sweet and sour, laks mm.



Det var et kongemåltid. Og Serena som var sikker på at hun havde lavet alt for meget mad, blev godt nok overrasket over hvor meget vores børn spiser når det er noget de rigtig godt kan lide. Der blev dog lige taget en skål fried rice tilside til Veronikas madpakke.

Ellen og Veronika deler en luftmadras og så kan der godt fjolles.



Fredag var alle mand oppe for at komme med til pigernes morgensamling på Hill. Ellen skulle med Amalie i skole, hun var temmellig spændt på hvordan det skulle gå.



Da vi havde fået kysset og krammet farvel tog vi over på MMS hvor Veronika gav en rundvisning på hendes skole. De fik også hilst på en del af hendes lærer. Bl.a. fik Serena sig en snak med den lærer der underviser i kinesisk på MMS, og hun fik en snak med Mr. Su som også kan lidt kinesisk.


Da de havde fået hele rundvisningen og Veronika var taget i skole gik vi over på Starbucks hvor vi fik lidt morgenmad inden vi kørte ind til downtown. Vi startede med at se det museum der er tilknyttet Capitol.
 

Serena og jeg klædte os ud som nybyggere og Serena måtte også bare prøve cowboytøjet.



Derefter gik vi over og så Capitol, vi var med på en af deres guided ture, men desværre var Senate Chamber lukket da der et par dage forinden var en af senatorerne der var død og man lige præcis denne fredag holdt mindegudstjeneste for ham. Men vi nåede da lige at smugkigge derind og det var da nok lige noget af en overraskelse da vi så at låget til kisten stod åbent.

Da vi havde været lidt rundt gik vi ned i cafeteriaet der ligger i kælderen på capitol for at spise frokost, havde egentlig troet at det var sådan et turiststed, men vi var da vist de eneste turister i hele salen. Så der sad vi midt imellem gorvenor folk og spiste ganske gode burgere (Serena fik en eller anden slags fisk). Det var en meget sjov oplevelse.



Da vi havde gået rundt og set alt det vi kunne se på capitol gik vi retur til bilen og kørte derefter hjem for at hente pigerne. Ellen havde haft en fin dag i skolen, men hun syntes godt nok at det var en lang dag og der var ikke meget frikvarter. Så hun var ganske glad for at hun gik i en dansk skole.

Inden vi hentede Veronika var vi lige ude for at handle ind til lidt aftensmad. Vi skulle have burgere og naturligvis skulle de på grillen.



Vi spiste tidligt, for vi 4 voksne skulle ind på 6th street og høre live musik og have en enkelt øl. Pigerne skulle være alene hjemme og de kunne faktisk ikke få os smidt hurtigt nok ud af huset.

Der var gang i 6th street, vi faldt ind på en bar med tagterasse og live musik, det var en rigtig skøn aften, og super musik, desvørre var lyden i deres mikrofoner ikke optimal, så det gav en lidt forringet lyd, men det var godt alligevel. Efter at siddet og lyttet til dem gik vi en tur op og ned af gaden, omkring kl 22 returnerede vi til Baywood Dr. hvor der var 4 piger der endnu ikke var faldet i søvn, de havde virkelig hygget sig med is og slik og tv.

Lørdag efter morgenmaden kørte vi ned for at bytte det elektroniske legetøj som Lars havde købt, der var noget med skærmen som ikke var helt som det skulle være. Jakob blev hjemme sammen med Amalie og Karolina, de havde nemlig rigtig mange lektier for og det var nok en fordel at der ikke var alt for mange mennesker i huset mens de lavede de lektier. Da Lars havde fået byttet hans ting kørte vi ud til Sams (storindkøb) hvor vi købte nogle rigtig store og gode bøffer der skulle på grillen om aften.
 
Hjemme igen var de blevet færdig med lektierne og så var det blevet tid til at vi skulle ind til Tailgating og som altid var der virkelig gang i gaderne.

 
 
Der var konkurrencer hvor man kunne vinde halskæder og andre "tøse"ting. Der kom nogle unge piger forbi og spurgte Lars og Jakob om de ikke ville have en "tatovering", det ville de ikke, men Serena og jeg fik en istedet, hvorefter der blev taget et billed af os (de var lidt ærgelige over at de ikke havde sagt ja til den, bare for billedets skyld....).
 
 
 
Vi fik smagsprøver på øl, hotdogs, pølser og smoothie. Pludselig kommer der en lille golfbil kørende forbi og spørger om vi ikke vil have en varm kyllingeburger, også var frokosten reddet.
 
 
 
 Da vi når over til stadion kommer vi samtidig med at spillerne ankommer. De har nu lavet om i måde spillerne bliver modtaget på, så istedet for sidste gang vi var der, hvor de hoppede ud af bussen og gik direkte ind på stadion, var der denne gang virkelig gang i den. Gaden var blevet spærret af og Longhorns bandet stod og spillede mens spillerne gik hele vejen igennem gaden og hilste på tilskuerne. Cheerleaderne var også med. Da spillerne var gået ind på stadion gik bandet lige forbi os og gav highfive til alle pigerne, det syntes de var mægtig sjovt.
 
 

Da vi havde gået rundt og set stor set alt hvad der var at se til tailgating, tog vi hjem igen hvor vi lige satte os og slappede lidt af, det var meningen at vi skulle have spist de store bøffer, men det var ikke rigtig den store sult vi havde.

Søndag morgen lavede Jakob hans texanske morgenmad som faldt i god jord.



Efter maden var der lige lidt tid til at slappe af for nogle og lave lektier for andre inden vi skulle i kirke. Ellen gik med Karolina og Amalie i søndagsskole, hun var lidt spændt på om det nu var som en almindelig skole eller hvad det var hun havde sagt ja til. Men hun var godt tilfreds da vi hentede dem alle igen efter at vi havde været i kirken.

Da vi kom hjem gik Jakob og Veronika igang med lektierne, Jakob havde nogle stile og opgaver der skulle rettes og Veronika havde rigtig mange lektier der skulle laves. Vi andre kørte først til Cathedral of junk. Det syntes de alle var rigtig sjovt at se, og utroligt hvad han har fået samlet sammen. Vi fik en snak med ham om hvorfor og hvordan han kom igang med det projekt, og vi fik også lov til at tage et billed af ham sammen med pigerne.

Derefter kørte vi ned til South Congress hvor vi først fik lidt frokost ved en af de mange foodtrailers, derefter gik vi en tur op og ned af gaden. Vi var selvfølgelig inde i en del forretninger, bl.a. cowboyforretningen og slikbutikken, hvor pigerne selvfølgelig gik afmok på Lars regning.
 

Vi kørte hjem igen sådan at vi kunne nå at sætte pigerne af og hente Jakob så vi kunne komme i Alamo Drafthouse. Vi skulle ind og se Argo, en helt fantastisk film. Og Lars og Serena syntes også godt om det koncept at man kunne bestille mad under filmen. Vi var dog ikke storsultne, så det blev til nogle frenchfries og chips med salsa.
 
Pigerne havde også hygget herhjemme med film og deres slikposer. Og så var det blevet tid til vores store bøffer.