onsdag den 4. juli 2012

Onsdag 4th of July og Julies fødselsdag

Karolina, Amalie og Veronika var selvfølgelig vågnet meget tidligt og så skulle de to andre da heller ikke sove længre, nu skulle der krammes og snakkes til den helt store guldmedalje. Så det der med at vække Julie med sang på sengen, kunne vi godt droppe, for da vi stod op havde de allerede været oppe i lang tid.

Jeg havde dækket fødselsdagsmorgenbord aften i forvejen, så det var kun maden der skulle sættes på bordet.



Mens vi fik lavet morgenmad og blev gjort klar til at vi kunne spise, satte Julie og Veronika sig ind på Veronikas værelse og snakkede mens de tre "små" bare måtte ud i haven, vi var nemlig igang med at vande og det var for fristende, så de endte med at blive temmelig våde, men de nød det i fulde drag.

Under morgenmaden fik Julie sine gaver fra Veronika og der blev snakket og grinet, det var så hyggeligt. Vi fik snakket lidt om programmet for dagen og det faldt i god jord.

Efter morgenmaden og efter at der var blevet ryddet op, fik alle pakket badetøj mm og så gik turen ellers til Barton Spring. Vi tilbragte et par timer med at svømme, slappe af, snakke og pigerne legede og hyggede sig rigtig godt.

På vej tilbage til Baywood Drive kørte vi lige ind rundt om HEB for at hente Julies fødselsdagskage.


Hjemme igen fik vi lavet lidt kaffe og dækket bord og så blev der ellers sunget fødselsdagsang og spist kage.

Vi fandt ud af at det blå farvestof som der bruges i kagerne herover nok ikke ville blive godkendt i Danmark, det farvede simplethen så meget.


Efter at vi havde spist kage, blev der slappet lidt af og jeg begyndte så småt at få pakket en madkurv som vi skulle have med om aftenen.

Omkring kl 16.30 kørte vi ind til Zilkerpark hvor vi havde læst var stedet man tog hen hvis man skulle se fyrværkeri i Austin i forbindelse med 4th july.


Vi fandt en parkeringsplads lige ved siden af parken og fandt et rigtig godt sted i parken, hvor vi slog os ned med alle vores tæpper og kølebokse. Vi havde da vi kom ind i parken forhørt os om hvor man skulle sætte sig hvis man skulle kunne se både Austin symphony orkestre og senere på aftenen fyrværkeri.

Selvom der stod at man ikke måtte have alkohol med, havde vi altså pakket en flaske bobler og da vi så os omkring kunne vi se at vi bestemt ikke var de eneste der havde taget lidt med til ganen.


Pigerne løb lidt rundt og udforskede stedet, de var nede ved Ladybird River for at se og rundt og se på de forskellige bode der var.

Solen stod ned og bagte selvom det var meget sen eftermiddag, det var simpelthen så varmt, alle sad og svedet. Da der på et tidspunkt var nogenlunde samling på flokken spiste vi vores medbragte mad.


Lidt stemningsbilleder fra parken, der var ikke mange da vi ankom, men skal da lige love for at folk bare blev ved med at komme ind. Og der var alle mulige folk, både festlig klædte og nogle med stort hår.

Og da kl var 20, begyndte symphoni orkesteret at spille


mens det blev mørkere og mørkere. da de var færdige kunne vi vende os om og se fyrværkeri ud over floden til de sidste toner af orkesteret. Det var en fantastiks oplevelse, at sidde og se et storslået fyrværkeri mens symphoni orkesteret spillede i baggrunden.

Veronika og Julie fik sig en lille beundre, og han gav ikke så let op.


Efter "the grande finale" som jo overgik det vildeste (man er jo i Texas hvor det hele bare er lidt størrer) begav vi os over til bilerne igen, det var meget praktisk at vi holdt så tæt på, men ikke hvis man tog i betragtning at det tog os enormt lang tid bare at komme ud af parkeringspladsen og igennem byen. Vi var nemlig ikke de eneste der havde fået den ide at tilbringe aften i parken, og lige i dette tilfælde galt den normale venlighed ikke helt, det var simpelthen bare om at være så fræk som overhovedet mulig for at komme frem i trafikken.

Da vi kom hjem fik vi børnene puttet og så satte vi os lige med en kold øl, inden vi også valgte at krybe til køjs.

tirsdag den 3. juli 2012

Mandag d. 2. juli til tirsdag d. 3. juli

Der er ikke meget spændende at berette om de to dage, de gik hovedsageligt med at få vasket tøj, pakket ud, handlet ind og ryddet op/gjort rent.

Vi havde fået os en rigtig god overraskelse da vi kom hjem fra ferien, nemlig at Charley (vores landlord) havde lagt græs og ordnet hele haven, så den så super flot ud. Men det indbar også at vi skal vande en gang om dagen til at starte med, indtil græsset har fået fat. Men hvor ser det bare godt ud. Så må vi håbe at vi kan få det til at overleve i denne varme.


Tirsdag aften havde vi nogle piger der bare ikke kunne falde i søvn, for de vidste at Julie og Sofie ville lande i Austin kl 23.30 og de glædede sig bare så meget til at se dem.

En god times tid inden de skulle lande var jeg lige inde og tjekke op på deres flystatus og hold da op så fik jeg pludselig meget travlt, for de ville i følge det lande ca 40 min tidligere. Så jeg smed alt hvad jeg havde i hænderne og skyndte mig afsted mod lufthavnen. Der stod at de var landet tidligere, men vi var ret mange der stod og ventede på flyet fra New York og der kom ingen passagere ned, så vi gik udfra at det nok var en fejl og at de landede rettidigt.

Pludselig kunne jeg se dem på vej ned af rulletrapperne og det var så godt at se dem igen.


Pernille og jeg tog os lige en tudetur og så var vi klar til at køre til Baywood Drive. Hjemme fik P og Martin puttet Julie og Sofie. Der var lavet plads til dem, Sofie mellem Karolina og Amalie, Julie og Veronika skulle dele en luftmadras. Så gulvet på Karlina og Amalies værelse var lavet om til en stor sovesal.

Vi andre satte os lige med en kold øl eller to inden P og Martin også syntes at det var ved at være sengetid for dem. Da var klokken også blevet 01.30

søndag den 1. juli 2012

Søndag d. 1. juli


Nok en af de værste nætter på hele ferien, aldrig har jeg høret en a/c larme så meget, og da den blev slukket var der så varmt at det var umuligt at trække vejret. Så var det at man lå og savnede den kølige bjergluft. Det var simpelthen forfærdentligt. Og det hjalp bestemt ikke på hovedpinen. Og så den stank der var ligeså snart vi åbnede døren om morgen for at pakke bilen. Det var ikke et sted jeg kunne holde ud at bo.
Kl 07.30 var vi afsted fra den oliestinkende by "Post". Vi valgte bare at køre og så finde et sted hvor vi kunne få noget morgenmad og en kop kaffe. Og det lykkes os at finde et glimrende sted, et lille sted "in the middel of nowhere". Vi besluttede at vi ville tage maden med, for nu var det bare om at komme hjem. Pigerne fik hver et stor tyk pandekage med sirup og appelsinjuice, vi delte en bagles med smørreost og friske jordbær og så naturligvis en tynd dårlig kop kaffe, men maden var super.

Vi kørte på en meget lige og meget kedelig landevej hvor der ikke lå et eneste hus og pludselig som det eneste hus ligger der det her lille sjove sted. Det hed "The really really good beef jerky shop" og solgte forskellige former for jerky. Så kl 9 stod Jakob og jeg og smagte på både rensdyr jerky, buffalo jerky og en almindelig jerky. Det var et fantastisk sted, vi talte med ejeren og han fortalte at det var hans egen opskrift. Vi endte selvfølgelig også med at købe noget med hjem, det var lidt peberet, men hold da op hvor smagte det godt.

Da vi nåede Austin var vi lige inde og købe ind så vi kunne klarer og til dagen mandag morgenmad. Omkring kl 14.00 nåede vi Baywood drive lige tids nok til at se EM finalen i fodbold, bilen blev pakket ud og alt blev bare smidt ind i garagen, det måtte vi tage stilling til senere. Pigerne var glade for at være hjemme igen, det første de gjorde efter at have været hele huset igennem var at tænde for tv´et mens vi andre slappede af med en fodbold kamp.















Resten af dagen gik med en lille smule udpakning, der blev sat et par vaske over og ellers ikke så meget.

Vi havde en fantastisk ferie og vil helt sikkert overveje om vi ikke skal tage 6 uger rundt i US national parks næste sommer.