søndag den 23. september 2012

Mandag d. 17 sept. til søndag d. 23 sept.

Mandag efter aflevering var jeg i Ms Hendersons klasse og hjælpe til, utoligt hvor svært det er at skulle forklare selv de mest simple ord når man ikke tale hinandes sprog, men jeg har fundet ud af at man kan komme langt med papir og blyant samt fagter. Og de gange hvor det overhovedet ikke lykkedes for mig at forklarer, tja så måtte enten Ms. Henderson hjælpe (hun er lidt mere kreativ) eller google translate kom i brug. Eftermiddagen stod på lektier, Karolina og Amalie havde fået nye staveord til fredagens prøve, så dem skulle der kigges på. Veronika skulle for første gang tage skolebussen hjem, hun var hjemme her omkring kl 15.50, så det var ganske fint. Hun havde fulgtes med naboens pige, så de havde hygget sig rigtig godt, og der havde ikke været nogle problemer med at finde den rigtige bus. Når de får fri holder der omkring der 15 busser der skal samle elever op og de køre i alle mulige retninger, så det er med at være sikker på at man finder det rigtige busnummer, så man ikke ende i den anden ende af byen. Jakob havde igen en Lars von Trier filmfremvisning, så han kom først hjem efter at vi andre havde spist. Og igen havde der været et stort fremmøde, så det er jo rigtig godt.

Tirsdag morgen efter aflevering mødtes jeg med en flok mødre, alle med børn på MMS, jeg tror vi var en 10-12 stykker, så der blev virkelig snakket, en bedre hønsegård kunne ikke klare det niveau som der blev lagt for dagen. Amerikanske kvinder taler generelt i et meget højere toneleje end vi danskere gør, men det var enormt hyggeligt. Det er to kvinder der har etableret denne gruppe, hvor vi mødes en gang om ugen i en time og vender hvad der rør sig på skolen. Eftermiddagen forløb som alle de andre, men lektier, lektier og lektier.

Onsdag efter afleveringen var jeg i Ms. Hendersons klasse, nu er der kommet endnu en ny elev i 6 klasse, han er fra Kina og kan kun ganske få ord engelsk. Så nu består 6. klassen af 5 drenge og 1 pige (følgende lande er repræsenteret; Cuba*2, Italien, Kina, Vietnam og Korea). 7&8 klassen som er slået sammen består af 4 piger og 4 drenge og her er følgende lande repræsenteret Mexico*4, Vietnam, Japan, Kina.  Efter timerne tog jeg direkte over til Hill, hvor jeg startede med at lave Wednesdayfolder i Ms Haynes klasse (Wednesdayfolder er en mappe der går med eleverne hjem med informationer fra læreren (incl. resultater på div. tests der har været i løbet af ugen), info fra skolen, info fra skoledistriktet, info fra diverse udvalg på skolen og hvad der nu ellers ligger som forældrene skal have besked om), efter at have lavet mapperne i Haynes klasse var det tid til at spise frokost sammen med Karolina og Amalie og det var som hvergang mægtig hyggeligt, der kommer mange lærer forbi og siger hej når man sidder og spiser frokost med sine børn. Efter frokosten fik jeg lavet wednesday folder i Ms. McB´s klasse.

Karolina og Amalie havde en playdate med Joey fra Karolinas klasse, så de blev hentet af hans mor, og Veronika skulle for første gang i German Club, så meget usædvanligt skulle jeg ikke hente børn, så der blev tid til at Skype. Veronika ringede efter german club og sagde at hun gerne ville gå hjem, så vi aftalte at hun skulle ringe når hun nåede ned til Spicewood Spring og så kunne vi tage den derfra, men hun klarede hele turen hjem. Karolina og Amalie blev først afleveret herhjemme kl 17.30, begge med en giftig rød iceslushee hver som de havde fået af Joeys mor. Det havde simpelthen været en rigtig hyggelig eftermiddag hos Joey. Da alle var hjemme blev der lavet lektier så det blev til en sen aftensmad.

Torsdag formiddag var jeg blevet inviteret til at deltage i et andet arrangement som de to kvinder fra om tirsdagen havde arrangeret. Konseptet var det sammen det var bare mødre fra Hill dennegang, vi var ikke mere end 5 kvinder, men det var enormt hyggeligt og derblev virkelig vendt mange ting. Der var en mor som har et barn der får special undervisning og hun havde virkelig brug for at fortælle om hvordan tingene fungere der, og en anden mor som mente at hendes søn måske havde brug for støtte i skolen så de fik sig en god snak omhvordan det hele skulle gribes an, vi andre kunne ikker rigtig hjælpe men kom da med nogle forslag. Super hyggelig formiddag.

Da jeg var færdig der tog jeg lige ud og handlede ind og derefter havde jeg en aftale med Karen om at vi skulle mødes til engang frokost, og som altid når vi er sammen så gik tiden mere med snak end med at spise, men vi nåede da at blive færdig inden det var tid til at skulle hente vores børn på Hill. Eftermiddagen og ret meget af aften gik med at lave lektier, så vi fik ikke aftensmad før kl 19.30. Jakob havde igen en filmfremvisning, denne gang var det til hans kursus i Karen Blixen, de skulle se Out of Africa. Det er et tilbud til dem der ikke selv har mulighed for at se den derhjemme, det er jo ikke lige en film man kan låne på dvd i forretningerne og det er ikke alle der har mulighed for at downloade den fra nettet. Der var da også et par stykker der dukkede op for at se den.

Fredag jeg igen i Ms. Hendersons klasse for at hjælpe, og derefter mødtes jeg med Veronika for at spise frokost. Jeg nåede lige ud og handle og hjem med varene inden jeg skulle hente Veronika igen, vi skulle nemlig begge til tandlægen. Da vi var færdige var der kun 30 min til hun havde fri, så vi blev enige om at det vist ikke kunne betale sig at køre tilbage til MMS for så lidt. Istedet kørte vi til Yoghurtland hvor vi skulle mødes med Ms Claybrook, Ms Caroll, Karolina og Amalie. Claybrook og Caroll havde nemlig været så søde at invitere alle tre piger på is. Ms Caroll havde også inviteret en anden pige med, så der blev rigtig talt og hygget.



Da vi kom hjem gik vi igang med at lave burgere så vi kunne spise ligeså snart Jakob kom hjem fra arbejde. Vi skulle nemlig om aften til Sock-hop på Hill. En fest der bliver afholdt hver år i september, man kan enten komme tidligere og så spise eller først dukke op efter kl 18 og så være med til de konkurrencer der er. Især er hola-hop ringe konkurrencen det helt store tilløbsstykke. Amalie valgte da også at stille op, for hun er faktisk ret god til det, men det gik ikke helt så godt, der var alt for mange fra hendes klassetrin i forhold til den plads der var, så de stod ret tæt og dermed var der en del som hurtigt tabte deres ring når de stødte sammen, og hvis først ringen er nede er man ude af konkurrencen. Men Leah vandt dog måtte hun dele førstepladsen med en anden pige.

 
Jakob og Veronika valgte at gå hjem efter at de havde været lidt rundt og se det hele, jeg satte mig og talte med Ms Monreal og der gik ikke lang tid før begge pigerne også sad og tale med hende. Hun havde lige samme eftermiddag fået klassens nye kæledyr, så hun spurgte pigerne om de ville over og se det, hvilket de selvfølgelig rigtig gerne ville. Det var en guinea pig (marsvin), en helt sort en og dens hår føltes faktisk som at rører ved en gris, meget stift. Det var en dreng og den hed oreo, et navn som Monreal ikke brød sig om, så hun skulle finde på et nyt navn til den og pigerne kom med rigtig mange forskellige forslag. Efter at pigerne havde fët lov til at nusse lidt med den, var det blevet tid til at vi også skulle hjem, festen var faktisk også ved at være slut.

Lørdag formiddag fik pigerne lavet lidt lektier og kl 14 skkulle vi være over hos familien Petersen, vi skulle på tur med dem, Alisons mor har et "lakehouse" oppe ved Lake Buchanan en tur på en times kørsel. Lige inden vi nåede derop var vi lige inde og købe ind til aftensmad og lidt morgenmad. De havde ikke selv været oppe i huset i mange år, så de vidste ikke rigtig hvad der var deroppe, om der var en grill, men vi tog chancen og købte ind til at vi kunne grille. De sidste mange år havde Alisons moster boet i huset og hun brød sig ikke om gæster, så derfor havde de ikke været der, nu var hun blevet syg og var blevet nød til at flytte, så huset står nu tomt.

Pga den tørke der har været de sidste mange år, var der ikke så meget vand i søen, men oprindeligt gik vandet helt op til huset, så man kunne hoppe i fra den kant der var lavet. For rigtig mange år siden var der en by der hvor der nu er sø, dvs at der på bunden af søen stadig er nogle træstubbe og i og med at det er mange år siden at vandet har gået helt op til huset er der nu en del buske og græs man skal igennem for at komme ned til vandet.


Der gik ikke lang tid før Veronika og Niklas var gået den lille tur ned til vandkanten og ganske kort tid efter fulgte de tre piger trop og pludselig kunne vi oppe fra terassen se at de alle var i vandet iført alt deres tøj. Efter at de havde plasket lidt rundt med tøjet på kom de op og spurgte om de ikke måtte gå i vandet, så alle fik badetøj på incl Jakob og Uffe og så blev der ellers badet. Alison har brækket foden for lang tid siden og har stadig meget svært ved at gå, så hun blev oppe i huset, efter at jeg havde hjulpet med at lave klar til aftensmaden hoppede jeg også i vandet, det var simpelthen så lækkert frisk ikke specielt koldt.

 
Efter en god lang badetur gik vi igang med aftensmaden, det viste sig at der var en grill, men det var godt nok en af de meget små, så maden blev tilberedt i op til flere omgange. Men det var slet ikke værst at sidde udenfor på teressen, se ud over vandet. mens Uffe var grillmesteren sad vi andre med hver en kold øl og fik lov til at smage en lidt inden der blev serveret.
 
Vi fik spist børnene af og mens vi spiste var de ude og gå en aftentur rundt i området og da de kom tilbage gik de tre piger ovenpå for at lege, Veronika, Niklas og Christian satte sig og så film. Men inden da fik vi lige taget nogle billeder af alle "ungerne" med en flot solnedgang i baggrunden.
 
 

 
Det var en utrolig smuk solnedgang at sidde og nyde mens vi spiste.
 
 
Vi fik virkelig talt og nok også drukket lidt mere end godt er, og så var vi i den grad en tur nede af memory lane hvad angår dansk musik. Vi fik hørt alt fra "husker du" til "kom tilbage til mig".

Søndag vågnede Alison med en del tømremænd, så det der med at lave bacon og æg, kunne hun godt nok ikke lige overskue, så jeg gik i køkkenet. Da vi havde spist børnene af, kom de i badetøjet og løb ned for at bade, Alison gik med ned for at holde øje med dem. Da vi havde spist morgenmad og fået ryddet op i køkkenet gik vi andre ned for at bade. Det var ganske godt for hovedet med en dukkert. Efter at have svømmet rundt og lige inden vi gik i opløsning stod vi op og så var det faktisk blevet tid til frokost. Vi havde aftalt at det skulle være en tidlig frokost for pigerne (Veronika især) havde stadig en del lektier for. Lige lidt billeder fra søndag ved Lake Buchanan.

 
Vi var hjemme på Baywood drive igen omkring kl 15 og så belv der lavet lektier, gjort klar til ugen der kommer.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar