fredag den 20. april 2012

Fredag d. 20. april

Farmor og Karsten ville gerne med op til en fredags aflevering, så alle kom op og blev gjort klar til at tage afsted. Det var sjov hatte dag på Hill, og det var der godt nok en del der havde gjort noget ud af.



Efter at Karolina og Amalie var blevet sat af, kørte jeg ned og satte Veronika, Farmor og Karsten af på MMS, de skulle nemlig med Veronika i skole. Hvilket passede rigtig godt, for jeg var blevet spurgt om jeg ikke kunne komme på Hill og sidde på kontoret i en times tid eller to mens de holdt møde.

Farmor og Karsten syntes at det var rigtig sjovt at være med Veronika i hendes ESL klasse (det er nu også en super dejlig klasse, alle er bare så glade for hinanden)


Vi havde aftalt at vi skulle mødes på Starbuck når de var færdige i Veronikas klasse og når jeg var færdig på Hill, det passede meget godt, farmor og Karsten nåede kun lige at drikke deres kaffe.

Så var det tid til at se de imponerende supermarkeder "Central Market" og "Wholefood" vi startede i central market for jeg havde lovet Veronika at vi ville tage frokost med til hende fra Wholefood.

Så jeg fik lavet en lille bøtte med lidt forskelligt til Veronikas frokost og så tog vi retur til MMS.


Efter frokosten kørte vi en tur rundt i området og endte ved "The Arboretum", vi fik os en regnskylle og en gang tordenvejr mens vi gik en tur rundt for at se hvad der var. Jeg havde aldrig været der før, og man må sige at det var forretninger hvor man skulle medbrige den store pengepung. Vi fandt dog også "Barnes and Noble" som er en meget stor boghandler kæde, så der måtte Karsten lige investere i et kort og vi fik en rigtig god forklaring om E-readers.

Da vi hentede pigerne mødte jeg Veronica og ligeså snart hun så mig brød hun sammen. De havde været ved dyrelægen med Pelota og det viste sig at hun havde en svulst i hjernen og der var ikke noget at gøre end at vente. Hun var så ked af det og kunne slet ikke overskue at skulle have os til middag eller være sammen med nogle om aften, hvilket vi selvfølgelig godt kunne forstå.

Pigerne blev hentet og vi fik vores kaffe på Starbucks inden vi kørte ud og fik handlet ind til lidt aftensmad. Om aften sad vi og hyggede over maden og derefter så vi lidt TV.

Var i skole med Veronika hos mrs. Henderson. Det var morsomt. Var derefter i 2 store super-markeder og købte mad med til Veronika. Over frokost - regn og torden. Hentede børn. Skulle have været hos Veronica og Victor, men deres hund var syg.

torsdag den 19. april 2012

Torsdag d. 19. april

Det var en morgenstund som de andre dage, jeg fik afleveret og kom hjem til morgenmad i haven. Kl 10 skulle jeg på Hill kontoret og farmor og Karsten skulle først med Karolina i hendes klasse. De startede ude på legepladsen hvor alle 3 klasserne havde frikvarter. Ms Claybrook sad og talte med farmor og Karsten hele frikvarteret igennem.



Derefter gik de ind i Karolinas klasse hvor klassen startede med at vise nogle forskellige optrin som de havde lavet og de sluttede af med at høre en fra Austin Energy fortælle.



Kl 11 fulgte jeg dem over i Amalies klasse hvor de var midt i en matematik time.


Da det var blevet frokost tid kom de over og hentede mig. Vi havde aftalt at frokosten skulle købes i kantinen, for farmor og Karsten skulle da også smage den meget "sunde og nærende" mad som de servere for børnene.


Efter frokosten kørte vi en tur til Fry´s, hvor farmor og Karsten fik kigget på en e-reader og nogle andre småting.

Vi nåede lige hjem og fik pakket til en tur til Barton Spring Pool inden vi kørte over for at hente pigerne. Vi havde tidligere på ugen lavet en aftale med Veronica om at vi skulle over til dem fredag til engang aftensmad, men da vi mødte hende da hun skulle hente drengene fortalte hun at det ikke gik så godt med deres hund "Pelota", så hun var ikke sikker på om det kunne blive til noget. De ville tage til dyrelægen med hende fredag morgen og så se hvad lægen sagde.

Vi havde aftalt med Veronika at hun droppede tutorial, så vi kunne nå i Barton Spring Pool. Efter at hun var blevet samlet op kørte vi ind for at hente Jakob på UT og derefter videre til Barton Spring Pool. Og hvad er det lige der sker...Igen præstere vi at tage derned en torsdag vel vidende at sidste gang vi var der på en torsdag var der lukket....Og ja, der var lukket. Det var godt nok nogle ret triste børn som stod og kiggede ind på de dykkere som lå og plaskede rundt for at rengøre og tjekke poolen.

Vi valgte så istedet at tage op på "Migthy fine burger" og spise nogle gode burgere. Pigerne slynger bare deres bestilling ud uden at vi overhovedet har noget at skulle have sagt. Farmor og Karsten fik også en god stor saftig burger. Og det så ud til at de også nød det, men pommes frites var ikke helt i topklassen.

onsdag den 18. april 2012

Onsdag d. 18. april

Igen var farmor oppe og underholde pigerne mens de spiste morgenmad. Jeg fik dem afleveret og komhjem til morgenmaden i haven.

Da vi havde spist kørte vi ud til The Domain hvor vi gik rundt og kiggede, vi var bl.a. inde i Sur le Table som er en meget imponerende køkkentøjsforretning. Farmor fik købt sig et par bukser og ellers gik vi bare rundt og nød vejret og stemningen. Vi var også inde i Dick´s sportsforretning, hvor vi bl.a. var oppe og se på gevær og rundt i deres fiske afdeling, ikke fordi vi skulle have noget, men at se hvad man kan få og her er der ikke tale om kænsdiskrimitation, for naturligvis kan du få en lyserød fiskestang, en lyserød fiskekasse. Man kunne også få en plastic kalkun....om der manglede nogle dele som den stod i forretningen eller om det var en hat der bare var for stor til mig vides ikke, men prøves som hat skulle den. Selvom den røg ned og dækkede hele hovedet, hvilket jo også var smart !!!



Vi var løbet tør for kaffe derhjemme så på vej tilbage for at hente pigerne var vi lige i Sprouts for at købe kaffe, vi var også rundt og se forretningen som jo er meget imponerende.

Da vi kom til pigernes skole var vi lidt for tidligt på den, så vi satte os udenfor og ventede. Karsten var meget imponeret over vores "lille mand" der står og dirigere trafikken om morgen og om eftermiddagen. Det er en voksen mand, hverdag er han iført cowboystøvler og cowboyhat, han havde sin jeep parkeret oppe ved skolen og der havde han en maget smart anordning med hans softdrink, på en eller anden måde var den sat fast foran rattet men ude på køleren, nu skal det siges at det er en helt åben jeep, dvs der er ingen vinduer, heller ikke foran. Men det der facinerede Karsten mest var hans ihærdighed hver gang der kom en der skulle over vejen (her skal det nævnes at det ikke er indkørslen til skolen) så stillede han sig med hans slikkepind og "stoppede" trafikken (og der kom ingen biler og var ingen biler i miles omkreds....Men slikkepinden var ude.

Da vi havde hentet de to kørte vi i Wallmarkt hvor vi fik handlet ind til lidt aftensmad og derefter var det hjem og lave lektier inden jeg igen startede bilen for at hente Veronika.

Jakob kom ikke hjem til aftensmad, da han skulle afholde filmaften på UT i forbindelse med hans kursus i contemporary scandinavian stories.

tirsdag den 17. april 2012

Tirsdag d. 17. april - Student of the month

Alle kom op og blev gjort klar til at komme op og aflevere pigerne. Først Karolina og Amalie og derefter kørte vi ned og var alle incl. Jakob inde og aflevere Veronika. Vi blev på skolen, for det var en stor dag. Veronika var i marts blevet valgt som månedens studerende og skulle i den forbindelse have overrakt et bevis. og alle familiemedlemmer var inviteret til at komme og overvære det.

Vi satte os ind i kantinen hvor det hele skulle foregå og ventede på at kl skulle blive 9 hvor de udvalgte elever ville komme ind.



Veronika går på scenen og får hendes diplom og en begrundelse på hvorfor hun blev valgt. Det er på grund af hendes hjælpsomhed og en høj præstation.




Det var en meget stolt Veronika og nogle endnu mere stolte forældre der studerede beviset efter at hun havde modtaget.





Veronika skulle hurtigt tilbage til hendes klasse og Jakob tog ind til UT, vi andre kørte hjem og fik lidt morgenmad inden vi kørte ind til Capitol. Vi var først inde i Capitol visitor center hvor vi så en video om hvordan Capitol blev til og der var mange sjove ting.





Vi var bl.a. inden og se Rick Perry´s kontor når han er tilstede. Dette er det skrivebord hvor han underskriver alle love mm. Det var virkelig meget sjovt og interessant at se. Vi havde også valgt at tage en guided tur, hvilket var rigtig godt, for det betød at vi fik nogle informationer som vi ikke havde fået hvis vi bare var gået rundt for os selv.


Da vi havde været rundt og set det hele var det tid til at gå tilbage til bilen, men der var altså en lille sult som havde meldt sig. Vi havde ikke rigtig tid til at sidde på en restaurant, så da vi på vej tilbage til bilen fandt en pælsevogn var der slet ingen tvivl om at det var det vi alle havde lyst til. Heldigvis var der også en bænk lige ved siden af hvor vi kunne slå os ned. Der sad godt nok en i forvejen, men da han så at vi stoppede op og købte ved pælsemanden, ja så skyndte han sig tilbage til sin egen forretning.


Vi fik hentet alle pigerne, igen efter at have hentet Karolina og Amalie tog vi på Starbucks mens vi ventede på Veronika. Hjemme igen blev der lavet lektier, og da Jakob kom hjem var det tid til at vi skulle afsted. Vi var nemlig blevet inviteret ud til The Neal family (Grace (Veronika har spillet basket med hende), Terese og Don) til aftensmad. De var meget nysgerrige og ville meget gerne vide mere om hvor farmor og Karsten var. Vi startede med en salat og derefter fik vi noget kød med nogle kartofler og grøntsager og desserten var brownies med is. Drikkelsen var enten vand eller iste. Og vi var de eneste der drak kaffe, det er ikke noget de selv drikker, så vi havde det helt dårligt over at hun stod og lavede kaffe bare til os 4. Det var en super hyggelig aften og der blev virkelig talt og grinet.






mandag den 16. april 2012

Mandag d. 16. april

Farmor stod op og satte sig og underholdte pigerne mens de spiste morgenmad, hvilket de i den grad nød. Jeg kørte ned og fik afleveret Jakob og pigerne og da jeg kom hjem igen stod morgenmaden på bordet.

Efter at vi havde spist kørte vi ind til Bob Bullock museet, hvor vi virkelig fik set og læst rigtig meget om Texas historie.



Endnu engang sprang vi frokosten over, for da vi først var færdige på Bob Bullock var det faktisk blevet tid til at hente pigerne. Karolina og Amalie gjorde hvad de kunne for at præsentere Farmor og Karsten for hvem de så. Vi kørte ned og satte os på Starbuck og ventede på at Veronika skulle få fri. Da hun var kommet over og også havde fået et stykke kage kørte vi ud og fik handlet ind til aftensmaden og hvad vi ellers manglede.

Hjemme blev der lavet lektier og hygget.

søndag den 15. april 2012

Søndag d. 15. april

Farmor og Karsten blev introduceret til Jakobs texanske morgenmad - Breakfast tacos.

De skulle selvfølgelig også med en tur i kirke, hvor de mødte The Neal family.

Da vi kom hjem og havde fået frokost, kørte vi til Elizabeth Ney Museum, hvor Karolina og Amalie jo virkelig kunne fortælle om hvad det var vi så, da de jo lige havde været på tur med deres klasser til det museet. Det var virkelig sjovt at se dem som guider selv om de også blev lidt uenige om hvem der skulle fortælle hvad.


Efter at vi havde set museet, gik vi over på legepladsen hvor pigerne legede Tag (fangeleg) og Jakob og Karsten fik sig et billigt grin over en mor på cykel som havde glemt at trække hendes bukser op, så der var i den grad udsigt til numsen.





Hjemme igen var det blevet tid til at der skulle laves lektier og gøres klar til endnu en skoleuge. Vi fik lavet aftensmad og pigerne blev puttet.


lørdag den 14. april 2012

Lørdag d. 14. april

Tror ikke at farmor og Karsten fik sovet ret meget, men de var oppe og friske til at tage på tur. Efter morgenmaden tog vi ind til UT hvor der var fourty acres fest. Det er:

"The Forty Acres Fest (FAF) Committee organizes the annual Forty Acres Fest, a campus-wide festival featuring unique booths and amazing entertainment by 200+ on-campus student organizations. This free event allows student organizations to showcase their creativity and diversity. Past attractions have included caricature artists, rock climbing wall, competitive eating contests, funnel cakes, drum wars, photo booths, and much more! The event culminates with a live concert by some of the world's most legendary artists such as Big Boi and Girl Talk."












Der var et stort område med hoppeborge og det var pigerne helt vilde for at prøve, så vi fik skrevet under på den traditionelle seddel om at vi påtog os hele ansvaret og ikke kunne sagsøge UT hvis der skete noget med vores piger. Og så skal jeg da lige love for at der blev hoppet. Der gik ikke længe inden pigerne var midt i en leg med nogle studerende fra UT. Og det var naturligvis vores tre små danske tøser der fortalte dem hvordan legen var. De hyggede sig virkelig.


Da pigerne havde brændt godt med krudt af og vi faktisk var blevet lidt trætte af at sidde og vente på dem, gik vi videre og der skete virkelig mange sjove ting på campus. Der var mange boder hvor man mod et lille beløb kunne købe ting og sager, der var studerende der gik rundt og reklamerede for deres fag, der var studerende der var i den vildeste vandkamp og der var gøglere de var rigtige dygtige. Karolina og Amalie var også henne og prøve hula-hop ringene.


Efter at have været rundt på festpladsen gik vi en tur rundt på resten af UT, vi var ned og se stadion.



Vi var godt nok ved at være kaffetørstige, men der var ikke rigtig nogle steder hvor vi kunne få noget, så vi begav os op mod Jakobs kontor.



På vej derop kom vi forbi rigtig mange meget nysgerrige egern og der gik sport i at tage billeder af dem.



Jakobs kontor




Inden vi kunne få en kop velfortjent kaffe på Starbuck var vi lige et tur rundt om skildpadderne som bor på UT, Karsten var henne og klappe dem. Derudover kom vi tilbage forbi hoppeborgene og pigerne skulle liiiggge ind og hoppe lidt mere.



Og ENDELIG kunne vi få vores kaffe....




Farmor og Karsten havde inviteret os ud og spise, så vi besluttede at istedet for at køre hjem for at returnere til byen kunne vi ligeså godt se lidt mere af byen inden vi skulle ud og spise. Vi kørte ned til South Congress som er en ret sjov gade, i det øjeblik man pasere floden og køre over på den anden side er det som om man er kommet til en helt anden by, man træder ind i cowboyernes Texas med butikker med sjove ting. På vej derud kørte vi ret meget i kø, hvilket undrede os, for der plejer ikke at være så meget trafik den vej. Og pludeselig begyndte vi at se de her gamle veteranbiler og biler som så meget sjove ud. Da vi fik parkeret og kom op på South Congress kunne vi se at der simpelthen var bil træf. Der var så mange sjove og underlige biler.

Det var ikke kun sjove biler vi så, hvad med en lille fræk nederdel til hunden...




Man kan jo også tage en lille slapper på sin motorcykel...



Eller hvad med en cowboyhat...Var der nogle der sagde "Crocodile Dundee" eller "Indiana Jones"


I og med at vi havde sprunget frokosten over var maverne begyndt at rumle, så vi begav os på vej til Iron Works hvor der virkelig blev sat nogle spareribs til livs.


Og som altid får man spist alt for meget når man er på Iron Works, men det smager virkelig så godt. Hjemme igen fik vi slappet af og der var nok nogle der var lidt trætte så vi gik forholdsvis tidligt i seng allesammen.