torsdag den 5. april 2012

Mandag d. 19. marts til torsdag d. 5. april

Små 3 uger hvor der ikke skete det helt store, selvfølgelig er der nogle dage hvor der skete noget ekstraordinært. Men ellers var det nogle uger hvor hverdagen bare kørte derudeaf. Jeg var på Caritas og Hill et par gange, Jakob var UT, pigerne i skole, eftermiddagene gik med lektier, madlavning og hvad der ellers høre sig til.

De specielle dage der lige skal fremhæves;

Onsdag d. 21 marts havde Veronika hendes Telpass test, resultatet af den test er afgørende for hvor hun bliver placeret i ESL (Engelsk som andetsprog) næste skoleår, så nu er der ikke andet at gøre end at vente til slut maj hvor hun får resultatet. Karolina og Amalie tog så Telpass testen om torsdagen 22. marts, men den har ikke den store betydning for dem, der er det mere for at give lærerne en indikation om hvor de ligger rent forståelsesmæssigt.

Søndag d. 25 marts sad Amalie hele dagen og arbejdede på hendes bogprojekt. Hun havde fået nogle forskellige foreslag til hvordan hun kunne lave projektet, Amalie valgte at det skulle være en planche. Mandag skulle hun så fremlægge bogen ud fra hendes planche. Hun fik 100 for projekt og fremlæggelse. Ms. Monreal var så imponeret, Amalie havde talt højt og tydeligt og uden nogle fejl, klassen havde også givet hende et ekstra stort bifald efter hendes fremlæggelse. Det var næsten med tårer i øjenen at Monreal skarmroste Amalie overfor mig det dagen efter. Amalie havde valgt Mio min Mio.



Fredag d. 30 marts var det blevet tid til at Karolina og Amalie skulle have deres 9 ugers karaktere og tradition tro tog vi på Starbucks for at fejre at de endnu engang var fantastiske, de får et karaktereblad hver 9. uge og hvis der ikke har været noget fravær får de også et lille diplom og et gavekort til gratis pizza. 7-9-13 har de endnu ikke haft fravær, så vi har efterhånden en del diplomer og gavekort til gratis pizza liggende.



Lørdag d. 31. marts var vi blevet inviteret med i en spiseklub. Alle dem vi var på camping sammen med holder ca en gang hver 2. måned spiseklub og de mente at vi skulle med i den, hvilket vi selvfølgelig meget gerne ville. Alle skulle medbringe noget, værtsparret stod for hovedretten og så skulle man medbringe noget der passede til det. Vi blev bedt om at medbringe brød og frugt. Så jeg gik igang med at bage nogle brød. Det var trods alt 6 familier med 2-3 børn pr. familie og nu havde vi jo set hvor meget børnene kunne sætte til livs på campingturen, så der skulle ihvertfald et par brød til. Lige inden vi skulle afsted sagde jeg til Jakob at nu behøver vi vel ikke tage brødkniv og skærebræt med derud...(Ment som en joke) det skulle vise sig at vi skulle have medbragt det, for værtsfamilien havde stort set aldrig lavet mad i deres køkken og sådan noget som en brødkniv ejede de ikke, så jeg stod med en steakkniv og skar brød....De var nu også lidt flove over at indrømme at de aldrig lavede mad, men istedet valgte at gå ud og spise, købe retter der bare skulle varmes op eller få maden leveret. Nu har vi så fået afvide at det er den eneste familie der ikke har køkkentingene iorden, vi kan godt regne med at de andre familier har det der skal bruges. Og som da vi var på camping var det pigerne der fik lov til at spise først, hvilket resulterede i at der ikke var meget gemt til os voksne. De familier der havde nogle af de storspisende pigere stod dog og holdt deres piger tilbage da de gik efter 3. portion, hvilket vi andre da var meget glade for.. Kate Halter (en fra Karolina og Amalies parallel klasse havde fødselsdag, så inden kagen fik vi sunget fødselsdagsang for hende.




Søndag d. 1 April efter at vi havde været i kirke, havde vi the Neals family til frokost (Veronika har spillet basket sammen med deres datter Grace), vi havde lavet nogle sandwich - ikke særlig typisk dansk mad - men det var lidt svært at have det helt store klar når vi alle kom direkte fra kirke. Vi fik snakket og grint, de fortalte om mange forskellige steder som var gode at besøge her i Austinog omegn, de er meget nysgerrige på hvordan vi oplever der hele og hvad vi mener om Texas. Pigerne hyggede sig på værelset med at lege med Karolina og Amalies gerbils og se tv.


Søndag d. 1. april om eftermiddagen var det så Karolinas tur til at skulle arbejde på et matematik projekt. Det skulle handle om former. Hun skulle finde ting som man bruger i dagligdagen der er udformet i en matematisk form, dvs en parasol er en 8-kant, en dåse en cylinder osv. Så hun var igang mad diverse aviser og rekalmer. Heldigvis havde vi endnu ikke fået smidt alle de reklamer ud som fra Danmark som var kommet med herover i vores aviskurv. Så hun kunne virkelig finde rigtig mange ting. Så der blev klippet og klistret til den helt store guldmedalje. Der skulle findes 30 forskellige former. Så mor måtte lige hjælpe med de sidste. Projektet skulle afleveres om tirsdagen og Karolina fremlagde hendes projekt om torsdagen og fik 100 for det.



Torsdag d. 5. April efter skole gik pigerne på en lille påskeferie. Efter at de var hentet i skole kørte vi hjem og drak the og spiste kage mens vi legede i haven. Mægtig hyggeligt.




Da Jakob kom hjem fra arbejde var han med til at spille med pigerne, for ham var der ikke påskeferie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar