lørdag den 24. december 2011

JULEAFTEN

Morgenstunden var stille og rolig, efter morgenmaden, som man spiste når man var sulten, blev der pakket gaver ind.

Hele morgenstunden gik jeg og klippede grene af juletræet og fik det studset, der var simpelthen så mange grene at man ikke kunne pynte det, vi har nemlig rigtig meget pynt. Men pyntet blev det og vi havde også købt lidt amerikansk pynt, og naturligvis også lidt longhorn pynt...Og vi var godt tilfredse med resultatet.


Så var det tid til at skype med familien og ønske dem god jul, de kunne alle sige tak for gaverne som jo var blevet åbnet. Vi havde kun lige sat anden i ovnen og der var stadig nogle ting som ikke var klaret, som f.eks. en julegave til naboen.

Mens Jakob fik pigerne i bad (det årlige julebad) og fik de sidste gaver pakket ind, tog jeg lige hurtigt ud og fik købt en gave til naboerne, man kan jo ikke huske det hele, så det er godt at butikkerne har åbent helt frem til kl 22...

Retur igen og alle gaver var pakket ind, anden var vendt, bordet var dækket, alle var klædt om i det fine tøj. Så var det tid til et lille glas bobler inden kirkegangen.


Vi skulle i kirke kl 18, da vi kom ca 5 min før var der bare fyldt op. Ved indgangen fik alle udleveret et lille stearinlys som vi skulle bruge senere. Først var der nogle sange, derefter holdt præsten en meget trist prædike, om hvor meget vi synder i løbet af en dag, uge og hvor meget det kommer op på hvis man lever i 80 år...Vi er nogle slemme nogle allesammen, ingen undtagelser. Så var der altergang, men ikke som i en dansk kirke, der blev sendt en lille kruv rundt med brød man kunne tage og derefter kom der en bakke rundt med små glas fyldt med druesaft, så det var hurtigt overstået, alle blev på deres pladser. Så skulle lysene i brug, de blev tændt og alt andet lys blev slukket og så stod vi alle og sang "glade jul", det var virkelig smukt og meget rørende, en rigtig god afslutnng på en juleaftens kirkegang som bestemt ikke er lige så hyggelig som en dansk, hvor der virkelig bliver sunget mange julesange.

Da vi kom hjem efter kirken, var vi lige inde og sige god jul til naboerne, kl var 19.15 og de gik og støvsugede inden de skulle have gæster. I Argentina fejre man først juleaften sent, for der er ingen gaver før midnat, så man bliver jo nød til at rykke det hele en smule for at holde børnene kørende indtil midnat. Deres gæster skulle da også først komme kl 20.30 til mad, så der var jo stadig god tid.

Vi kom hjem til en and der virkelig duftede godt, kartoflerne blev brunet, den hjemmelavede rødkål blev varmet op og anden skåret ud. Julemaden var som sad vi i Danmark.


Ris alamande havde vi også formået at få lavet, den smagte ganske hæderligt, men kirsebærsaucen var bestemt en fejltagelse. Kirsebærsauce findes ikke i USA, så det tætteste jjeg kunne komme på det var en dåse kirsebær i sirup og så tænkte jeg med lidt god vilje og saucejævner, så skal det da nok blive ok, men nej det smagte virkelig dårligt og er bestemt ikke noget jeg kan anbefale at man forsøger sig i...Men der var naturligvis en mandel i ris alamanden og Karolina var den heldige finder.


Og nej det er ikke en Texas-Longhorn julemand i chokolade, han er skam til pynt.

Efter oprydning i køkkenet blev juletræet tændt....


og så blev der ellers danset rundt om det og sunget samtlige julesange der var i julehæftet og vi sang samtlige vers af alle sange, så der blev sunget igennem, halsen var da også ganske tør da vi var færdige.

Og så blev der ellers pakket gaver ud, alle de pakker som vi havde modtaget i løbet af december måned var gemt af vejen da vi modtog dem og nu kom de frem under træet....



Og det så ud til at alle var godt tilfredse med deres gaver...


Der var selvfølgelig også tid til lidt lækkert, vi havde ikke fået lavet noget konfekt, men havde stadig noget af det købte marcipan og nougat tilbage som mormor havde haft med.


Veronika havde også fået gave fra Klara og jeg havde modtaget en pakke fra Anja, Tanja og Pernille, det fik tårene frem i både Veronikas og mine øjne.


Og der var også tid til at pigerne kunne nå at lege lidt med gaverne.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar