onsdag den 30. november 2011

Onsdag d. 30. november

Starter lige med en rettelse eller nærmere en beskrivelse til de hjemmelavede marcipanbrød som mormor og Veronika lavede søndag. Der er jo tale om at de lavede marcipanen fra bunden af, dvs mandler blev smuttet, hakket og blandet med flormelis, det var et kunstværk og det endte med at der skulle flere mandler til en der var smuttet. Vi kan ikke få fat i rigtig marcipan herover, så det var fantastisk at Veronika nu har opskriften og ved præcis hvordan man laver en god marcipan fra bunden af.

Vi kom op og der var en del tårer under afleveringen af Karolina og Amalie, det var dagen hvor mormor skulle hjem igen, så det var det store farvel oppe på skolen. Da Veronika skulle afleveres tog vi endnu en tudetur, det var hårdt for Veronika at skulle sige farvel til hendes sovekammerat. Efter afleveringen gik vi på Starbucks for at få en kop kaffe, men denne gang valgte vi at tage den med hjem.

Og så var det blevet tid til at tage ud til lufthavnen, vi vidste jo at mormor havde en del overvægt, så blot for at være på den sikre side havde vi taget en ekstra kuffert med, for vi havde læst at det sikkert ville være billigere at betale for en ekstra kuffert end for overvægt. Og ganske rigtigt, der var en del at sparer ved at pakke om, så vi sad midt i afgangshallen og pakkede om. Derefter var det ind for at tjekke mormor ind, det hele er jo så elektronisk at hun blot skulle skanne hendes pas og så skulle det være iorden, men nej...Der kom en lille fin besked op på skærmen om at hun skulle tage kontakt med flypersonalet. Personalet kiggede på hendes billet og pas og måtte konstatere at mormor jo havde lavet en ændring i hendes billet...øhhh hvilken ændring kunne de ikke lige sige, men heldigvis var det en enormt sød steward vi havde fået fat i, så hun ringede til deres helpdisk for at finde ud af hvad det var der var galt, hun kunne nemlig kun se at mormor havde en billet fra Austin til Washington og så en billet fra Frankfurt og til København, men der var ingen billet mellem USA og Frankfurt og desuden skulle mormor flyve direkte fra Washington til København, så vi var lidt overrasket. Men det er utroligt hvad der kan gå igennem ens hoved mens man står og venter på hvad der er sket. Jeg var overbevist om at der var nogle der havde hacket sig ind og misbrugt mormors kreditkort på en eller anden måde. Heldigvis fik vi hurtigt et svar på hvad der var sket, det var flyselskabet der havde aflyst det direkte fly til København og derfor havde booket et fly over Frankfurt, det betød lige en forlængelse af rejsen med ca 4 timer. Mormor fik tjekket hendes bagage ind og i forviringen eller med vilje ved vi ikke, men ihvertfald så slap hun for at skulle betale for den ekstra kuffert, så det var ikke dårligt, der blev lige sparet $70. Efter at hun var tjekket ind satte vi os og fik en kop kaffe og græd lidt mere og så var det tid til at hun skulle afsted.

Da jeg kom hjem kørte jeg lige ud og handlede ind og derefter op på skolen hvor jeg skulle hjælpe til i Amalies klasse med at samle nogle mapper der skulle sendes hjem til forældrene med diverse informationer.

Resten af dagen forløb som normalt.

tirsdag den 29. november 2011

Tirsdag d. 29. november

Aflevering og derefter var der lige et par småting som mormor skulle have købt. Vi havde lovet Karolina og Amalie at vi ville komme og spise frokost på deres skole, og denne gang ville vi købe i boden.



Menuen stod på en temmelig spicy suppe, nogle kyllinge nuggets og brøs. Pigerne sprang suppen over og istedet for kylling gik de efter beef nuggets. Jeg må sige at i forhold til den anden gang hvor jeg spiste på skolen, så var dette faktisk ganske udemærket, især suppen som gav varmen helt ned i tæerne.

Da pigerne var blevet hentet, tog vi hjem hvor mormor fik pakket de sidste indkøb ned.


Veronika og jeg kørte op til kirken hvor det var sidste dag hvor der var mulighed for at kunne tilmelde sig basket ball, man kan ikke bare tilmelde sig online, barnet skal simpelthen op og vise hvordan de spiller, så veronika fik nogle forskellige øvelser hun skulle lave, så de kunne se hvilket hold hun skulle sættes på. Og der er ikke noget med at der er en eller to gange hvor man kan prøve det, næ nej, man betaler ved kasse et og så er det bare rigtig ærgelig hvis dit barn ikke bryder sig om at spille, bordet fanger.

Veronika så et par piger fra hendes skole og en enkelt dreng fra en af hendes klasser, så vi håber på at hun kommer til at spille på hold med nogle hun kender. Hun syntes simpelthen at det var så sjovt, så det var rigtig godt.

Da vi kom hjem kørte mormor, Amalie og jeg ned til den kinesiske restaurant for at købe noget mad, mens Jakob blev hjemme og hjalp Veronika med de sidste lektier.

mandag den 28. november 2011

Mandag d. 28. november

Så var det blevet hverdag igen og pigerne skulleop og i skole og Jakob skulle på Uni, hvor han skulle afholde sin første eksamen. Efter at vi havde været på den normale afleveringsrunde, tog vi ind til byen hvor vi først ville drikke en kop kaffe i Book People, den største og flotteste boghandler i Austin, men de åbnede ikke før kl 10.00, så vi kørte videre til Central marked, hvilket er et fantastisk sted at købe fødevarer, de har simpelthen så mange forskellige ting. Bl.a. er deres udvalg af chilier stort


Mormor gik rundt og filmede og pludselig kom der en dame hen til hende og spurgte om hunn havde tilladelse til at filme, nej det havde hun jo ikke, så kom der en mand hen og sagde at hun altså ikke måtte filme, men hun kunne gå ud i receptionen og spørge om hun kunne for en tilladelse til at filme. Damen der havde spottet mormor bad så om at få mormors video...Der gik lige lidt tid inden vi fangede at hun bare jokede... Mormor fik ikke tilladelse til at filme. Så nu ved vi at i central marked må man ikke filmen.

Efter at vi havde været rundt og set det og mormor havde fundet nogle småting til at tage med hjem, tog vi tilbage til Book People der nu havde åbnet og fik vores kop kaffe og derefter gik vi lidt rundt og fandt en bog eller to.

Da der ikke var længe til at vi havde lovet Veronika at vi ville komme og spise frokost med hende kørte vi over i Wholefood, som ikke ligger langt fra Book People og der fik vi købte frokost til os alle og så gik turen ellers til MMS hvor vi skulle mødes med Veronika kl. 13.08 til frokost.


Efter frokosten var det stort set tid til at hente Karolina og Amalie fra skolen og derefter et besøg på Star Bucks mens vi ventede på at Veronika også skulle få fri.

Derefter var vi et smut i Yougurtland, hvor vi alle fik en frozen yougurt. Og det er utroligt hvad pigerne kan putte på af tilbehør til deres yougurt. Og så skal det også lige nævnes at der er jo ikke den smag du ikke kan få det med.


Hjem til lektier og mens pigerne sad og lavede lektier fik mormor forpakket hendes kuffert, der var plads til det hele men den vejer nok lige lidt mere end tilladt. Så var det tid til lidt aftensmad.

Jakobs første eksamensdag var forløbet rigtig fint, det var mundtligt dansk og den halvdel af eleverne der havde været oppe havde klaret sig fint, ingen store overraskelser blandt eleverne.

søndag den 27. november 2011

Søndag d. 27. november

Efter morgenmaden kørte vi i kirke og så ellers hjem og fik smurt nogle sandwich og pakket taskerne til en tur ud i det blå.

Vi kørte ned til Barton Greek Belt, hvor vi tidligere havde været på tur med Sandy og hendes mand. Vi forsøgte at se om vi kunne finde samme rute, det lykkedes ikke helt, men det var en rigtig god tur. Vejret var virkelig med os, høj sol og blå himmel, det blæste lidt, men det var helt ok, da vi gik nede i dalen det meste af tiden. Der var endnu ikke kommet meget vand i creeken, selvom der har været nogle dage med ret meget regn.


Efter en rigtig god gåtur hvor pigerne virkelig fik brændt noget krudt af, kørte vi hjemad men havde lige et lille stop hvor vi var inde og få handlet ind til lidt aftensmad.

Da vi kom hjem gik mormor og Veronika igang i køkkenet med at lave hjemmelavede marcipanbrød og hjemmelavet nutella.

Der var ikke nok smeltechokolade, så jeg måtte lige starte bilen igen og køre ud for at købe noget mere, hvad gør man ikke for at få hjemmelavet marcipanbrød...

Efter et vellykket projekt, var det blevet tid til lidt aftensmad, da der var blevet smagt for og grundigt på marcipanbrødene under produktionen, var der ikke palds til meget andet end lidt ost og et glas vin.


lørdag den 26. november 2011

Lørdag d. 26. november

Vi stod op til et rigtig slemt regnvejr. Vi havde planlagt at vi skulle ind og se juleoptog, der skulle starte kl 12. Men sådan som vejret var, kunne man godt forestille sig at det blev aflyst.

Vi var inde og tjekke vejrudsigten og det så ud til at det ville klare op til kl 12 og det gjorde det, omkring kl 11 da vi skulle til og afsted var regnen stoppet.

Det var et meget imponerende juleoptog, fra de første gik forbi os og til de sidste kom gik der en time. Juleoptoget var for at samle gaver ind til børn der ikke har noget. Og det var meget imponerende at se hvordan de specielle pick-up trucks der kørte ind imellem optoget var fuldt helt op af gaver til børn på børnehjem.

Det er et meget stort og kendt optog, så mange havde taget plads i god tid i forvejen.














Her er nogle billeder fra optoget


Også var der jo virkelig samlet gaver ind til børnene.

 


 

Efter optoget kørte vi hjem igen, hvor der blev spist frokost og derefter blev der lavet lektier. Mormor hjalp Karolina med en boganmeldelse hun skulle lave, det blev til at de lavede et skuespil over bogen, meget kreativt.


fredag den 25. november 2011

Fredag d. 25. november

Efter morgenmaden tog vi "piger" ud for at bytte Amalies støvler til et nummer større. Det var Black Friday, amerikanernse største udsalgsdag. Mange forretninger åbnede allerede ved midnat og de forretninger der åbnede senere dvs omkring kl 06.00 der kunne man være sikker på at der var kø udeforan. Man kunne også se ud fra de annoncer der var i aviserne og de flyvers der kom ind af døren at der virkelig var nogle gode tilbud at hente, især på elektronik.

Jakob blev hjemme og fik arbejdet og gjort klar til hans første eksamen, han skulle afholde om mandagen.

Da vi kom ud til Sheepers hvor Amalies støvler skulle byttes startede mormor, Veronika og Karolina med at stille sig i kø, mens Amalie og jeg gik ned for at finde den rigtige størrelse støvler, da vi kom op til de andre var de ikke engang nået op til disken endnu, så ja, der var virkelig mange mennesker derude.

Derefter gik turen ud til "the Domaine" hvor vi satte os på Subway for at få lidt frokost. Vi var også lige et smut henne i World Interios hvor vi fik købt de fyrfadsstager som vi havde set på. Derefter gik turen til Fry´s.

Hjemme igen efter en shoppetur sammen med resten af Austins befolkning, var et glas vin på terassen vel fortjent. Derefter fik vi rester fra gårdagens kongemåltid.

torsdag den 24. november 2011

Thanksgiving d. 24. november

Efter morgenmaden kørte jeg ned til Sprouts, hvor vi om mandagen havde bestilt en familie kalkun middag, vi var godt nok lidt spændte på hvad vi fik, for hvor meget kan man få for $ 50 ?

Man kan få følgende:

Et stk marineret forstegt kalkun, to bakker med sød kartoffelmos, to bakker med tilberedte græntsager, to bakker med kalkunstuffing, en dåse med tranebær/appelsin kompot, en dåse sauce, en pose med forbagte boller og sidst men ikke mindst en pumpkin pie. Alt blev leveret i to køletasker, som var med i prisen.


Mens mormor og pigerne pyntede vores "juletræ" fik jeg kalkunen i ovnen. Pigerne gik på værelset og hyggede mens vi satte os ud i haven med et glas vin og chips. Kalkunen skulle have væde over sig hver 15 min, vi havde nok troet at temperaturen ville stige lidt hurtigere end den gjorde, så det endte med at vi måtte åbne endnu en flaske vin. Vi havde en forventning om at vi skulle spise omkring kl 14, men jeg tror kl blev 17.30 inden maden var færdig. Men det var bestemt værd at vente på, hold da op hvor smagte det godt.


Og som i filmene fik manden i huset lov til at skære for...

Efter at vi havde holdt thanksgiving på amerikansk maner, gik vi direkte over i en dansk for-jul. Mormor ville gerne give pigerne deres julegave imens hun var herover. Vores meget fine juletræ var en tør gren fra haven med en lyskæde med røde blikende lamper.



Der blev synget julesange i den helt stor stil, mens vi gik rundt om vores meget fine juletræ. Og så blev det tid til gaverne. Karolina og Amalie fik hver et par cowboystøvler,og de ser bare dejlige ud i dem. Veronika fik et legohus, som hun hurtigt fik bygget dagen efter. Vi fik en kitchenaid, en som jeg længe har gået og gerne ville have.



Vi havde en virkelig hyggelig for-jul sammen med mormor.