torsdag den 16. februar 2012

Torsdag d. 16. februar

Karolina og Amalie havde forprøve til den store STAR-prøve som de skal have til april. Igår havde de haft 4 timers læseprøve, de skulle læse nogle tekster og derefter svarer på nogle spørgsmål. Begge piger havde fået afvide, at de gerne måtte gå ind i 1. klasse og være hjælpelærer, men de ville hellere prøve at tage testen og være sammen med deres klassekammerater.

Torsdag var så matematikprøve og der var der ingen valgmuligheder, de skulle tage den som deres klasse, men de blev taget ud af klassen og sat i Mr. Putmans kontor med ham som deres hjælpelærer. Så i 3 timer sad han sammen med pigerne og forsøgte, at hjælpe dem med forståelsen af spørgsmålene. I denne prøve er matematikstykkerne hæftet op på en tekst, og det han kunne hjælpe dem med, ud over at de måtte bruge deres ordbog, var at forsøge at forklarer dem de ord, de ikke forstod, på en anden måde.

Mens jeg sad på kontoret holdt de en lille pause, så de kom ud, og fortalte at de både havde lavet pausegymnastik sammen med Putman og spist deres snacks. De syntes det var fantastisk at sidde sammen med ham hele formiddagen.

Da de var færdige med deres test og var kommet tilbage i deres klasser, fortalte Putman, at han var meget imponeret over hvor meget de forstod, men at han bestemt også havde fået øjenen op for, hvordan testen var. Han kunne konstatere, at der var en del ord, som han ikke var sikker på, at et amerikansk barn ville kende, bl.a. skulle han forklarer pigerne på engelsk, hvad en piberenser var og det havde været ret svært, og han var da ikke sikker på, at alle børn kendte det ord.

Efter at jeg havde spist frokost sammen med pigerne, kørte jeg ned til Uffe, vi skulle ud og se på endnu en bil, denne gang i øst Austin. Bilen var i rigtig god stand, men havde lige lidt for mange kilometer i sig, men vi ville ikke udlukke den. Vi tog en god prøvetur i den og dennegang kørte jeg også.

Hjemme igen blev pigerne hentet og der blev hygget for der lå en forlænget weekend foran os. Victor vores nabo blev 40 år, og havde virkelig givet udtryk for hvor slemt han syntes at det var, så mens de ikke var hjemme var vi over og dekorere deres hoveddør med flag, balloner, guilander og drysset godt med glimmerstjerner i hele deres indkørsel. Senere på eftermiddagen kom han over og takkede for at vi havde pyntet så flot op, og det havde alligevel ikke været så slemt at blive 40 som han havde troet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar