mandag den 31. oktober 2011

Halloween - mandag d. 31. oktober

Det er hårdt at komme op mandag morgen, men det lykkedes, dog meget for sent, men pigerne satte fart på og så lykkedes det os faktisk at komme til tiden, dvs ikke til morgensamlingen, men indenfor døren inden klokken ringede og dørene blev låst.

Efter afleveringen tog jeg hjem og fik forberedt et oplæg og printet nogle billeder ud, som jeg skulle bruge i forbindelse med at Karolina og Amalies lærer havde spurgt om jeg ikke ville komme i klasserne og holde et kort foredrag om Danmark og hvordan pigernes danske skole er. Da jeg havde fundet de ting frem jeg skulle bruge kørte jeg på Hill hvor jeg kunne nå at spise frokost sammen med pigerne inden jeg skulle ind i klassen og holde oplæget.

Amalies klasse var først færdig med deres forkost, så de kom ind i Karolinas klasseværelse og alle satte sig stille og roligt ned på gulvet. Derefter kom Karolinas klasse tilbage. Da de havde fundet deres pladser, begyndte jeg. Jeg begyndte og der gik ikke lang tid inden det første spørgsmål faldt. Det endte med at begge lærer måtte bede deres elever om at vente med spørgsmål indtil jeg var færdig, så de eneste afbrydelser der var, var de gange Claybrook og Monreal gerne ville have uddybet noget. Da jeg var færdig var der tid til spørgsmål. Og hold da op for en spørgelysten klasse, og det var meget fornuftige spørgsmål. Amalies klasse blev nød til at gå tidligt, da de skulle til Kunst, men Karolinas klasse blev ved med at spørger og spørger, til sidst måtte Claybrook bede klassen om at stoppe med at spørger, for de blev ved og ved. Jeg var startet kl 12.32 og havde fået afvide at bare en halvtmes tid ville være godt, men jeg kom ikke afsted før kl 13.40, så det tog lidt længre tid end planlagt.

Da jeg var førdig, kørte jeg lige ud og fik handlet lidt ind, inden jeg skulle tilbage på Hill for at hente pigerne. Vi kørte ned til MMS men lige med et lille stop ved Gratis Pizza hvor vi fik bestilt de pizzaer vi skulle have med til Remis Halloween fest om aften.

Da vi kom hjem blev der lavet lektier og der blev også tid til lige at nå over til Veronica, der var kommet tilbage efter at have været i Illinois for at forsvare hendes PhD, vi skulle lige over for at sige tillykke til hende. Men inden vi gik derover fik pigerne og jeg (FCK-fan) klædt om til vores Halloween tøj og første stop var naturligvis hos Veronica.

Da Jakob kom hjem fik han også skiftet over til hans kostume (FCK-fan) og jeg fik hentet vores bestilte pizzaer. Da jeg kom hjem for at hente resten af familien stod dem der var til vores naboers (dem vi deler hus med) halloween fest udenfor med et glas rødvin i hånden, det så mægtigt festligt ud.

Vi kom afsted over til Remi hvor der var var lavet en buffe med alle mulige lækkerier. Først fik vi en rigtig lækker suppe og derefter kunne man kaste sig over ta-selv-bordet.


Der blev serveret øl, vin og bobbelvin. Der var vel en 6-7 familier med deres børn, mange af dem i alderen 8-13 år, så det var jo fantastisk. Karolina og Amalie forsvant meget hurtigs med Remi og andre af deres venner fra Hill, Veronika var lidt mere skeptisk, for dem der var der var alle fra 8 klasse, så hun syntes det var lidt svært.

Pludselig rendte alle børn små som lidt størrer rundt ude i haven og legede tag-fat. Det var simpelthen så dejligt at se hvordan vores 3 piger bare løb rundt og legede med.

Karolina & Remi
Amalie & Ava Rosa





















Det begyndte at blive lidt mørkt og så var det tid til at alle børn der i løbet af aften havde smidt deres udklædningstøj skulle i tøjet igen, for det var tid til at skulle ud på runden i nabokvarteret. Inden vi så os om var Veronika smuttet med de størrer pigere.

Alle forældre fædre som mødre blev udstyret med en øl i hånden og så gik vi ellers sammen med de mindste piger (sjovt nok var der kun pigebørn i hele selskabet) ud for at de kunne lave "trick or treat"



Det var simpelthen så hyggeligt. For det første er det jo fantastísk at kunne gå rundt kun i t-shirt den 31. oktober, det hjælper jo gevaldigt når man ikke skal iklæde sig jakke, handsker og andre vinteragtige ting, og så var det fantastisk at gå rundt og se hvor meget der var pyntet op alle steder. Mange havde valgt at lave en lille picknik ude i deres forhave, så mange sad ude da nabokvarterets børn kom for "Trick or Treat". Det er meget svært at beskrive den stemning der lå over hele kvarteret, men måske nogle billeder kan vise lidt af den hygge det var at gå rundt sammen med alle pigerne. Vi gik og snakkede ude midt på vejen mens pigerne løb fra hus til hus og fik mere og mere slik.

Se lige hvor meget jeg har fået...
Wauu, de gav godt...




Da pigerne havde gået rundt i en lille times tid var de godt trætte og vi vendte retur til Remis hus, hvor det helt store bytteshow startede. Pigerne hældte deres slik ud i deres engen lille stak og sorterede det i stakke. Det beholder jeg og det vil jeg gerne bytte. Og så blev der ellers lavet bytte bytte købmand.


Og så ventede vi ellers på at de store piger skulle indfinde sig. Det endte med at Remis mor måtte ringe for at få dem til at vende næsen hjemad.
Da de kom hjem startede deres bytteshow også. Veronika skulle lige bytte lidt og så kunne vi godt få hende med hjem. Det var nogle meget trætte men meget glade piger.

søndag den 30. oktober 2011

Søndag d. 30. oktober

Efter en god og hyggelig morgenmad, blev der lavet lektier og alle tullede rundt og lavede hvad de havde lyst til. Eftermiddagen gik med at skære græskar ud til halloween.



Her er resultaterne:

 










































Og så kom de ud foran døren til skræk og advarsel.





lørdag den 29. oktober 2011

Tailgating - Lørdag d. 29. oktober

Under morgenmaden blev der lagt den helt store slagplan for dagen. Pigerne ville gerne ud og se på halloween tøj, Amalie skulle helt sikkert have nogle nye sko og Jakob og jeg ville gerne ind til downtown til tailgating (forklaring følger)

Vi startede med at køre ud til The Domain, som er et lækkert nyt område med forskellige forretninger, nogle dyrer end andre. Vi fandt en skoforretning med børnesko og efter at Amalie havde kigget på sandaler, bestemte hun sig for et par kondisko istedet, for de sandaler de kunne byde på var ikke lige hendes stil - hvilket vi er glade for, det var nemlig sandaler med høje hæle eller plastik sandaler med rigtig mange forskellige farvede perler og glimmer. Lige lidt for meget. Hun fandt sig et par flotte kondisko og Karolina fik også et par sko.

Derefter gik turen igennem en kæmpe lækker sportsforretning, der var ikke den sportsting man ikke kunne få. Og vi fandt også en Longhorns forretning som vi også lige var inde forbi.

Så blev det tid til at finde en Halloween forretning. Der er forretninger, som f.eks. "The Halloween Ekspress" der kun har åbent op til Halloween og så lukker de igen, forretningen står tom indtil næste år. Pigerne fandt nogle forskellige kostumer, men da vi så prisen, blev vi godt nok lidt chorkeret og gjorde hvad vi kunne for at overbevise dem om at det kostume de havde fra sidste år stadig var rigtig godt. Man skal nok ikke vente med at købe kostume til 2 dage før selve halloween. Vi endte med at købe lidt tilbehør til det tøj vi havde derhjemme i udklædningskassen istedet.

Derefter kørte vi ind til downtown, vi havde læst at 6th street ville være spærret af til noget halloween fest, men ikke hvornår det skulle læbe af stablen. Da vi kom derind kunne vi ihvertfald konstatere at der ikke var nogen fest endnu, 6th street var ikke lukket af og der var slet ikke gang i gaden, det virkede som en rigtig kedelig gade, så pigerne fik ikke rigtig set alt det sjove der sker i gaden.



Så gik turen ellers ned mod UT Stadion. Longhorns skulle spille på hjemmebane og når de skal det, er der normalt tailgating...

Og hvad er så tailgating? Det er simpelthen en social begivenhed som finder sted på bagsmækken af bilen inden kampen starter, det var det oprindeligt, nu har det udviklet sig til en stor fest rundt om stadium. Men man kan stadig se folk stå i parkeringshusene med grillen, tv´et og en køleboks med øl.
Inden man skal ind og se kampen starter man med tailgating, og en del tager til tailgating uden at skulle ind og se kampen. Og det var det vi ville prøve. Der var mange af Longhorns sponsorer som havde sat stande op og vi blev tilbudt både is, kaffe, hotdogs, samdwich og så fik vi rigtig mange forskellige reklameting og rabatkuponner til bl.a. burgersteder.

Stemningen er fantastisk, og det bedste er at man ser ikke folk rende rundt og te sig tosset pga alkohol. Man ser mange med en øl i hånden, men ser man godt efter vil man se at det enten er en alkoholfri eller en light øl. Musikken spiller, rigtig mange har sat deres tv op og følger optakten og nogle hele kampen mens de sidder og griller sammen med venner. Der er nogle "fester" der er lukkede, men bare det at gå igennem det hele og se alle stor som lille, ung som gammel i brændt orange som jo er Longhorns farve er en oplevelse. det ville selvfølgelig være endnu bedre hvis man selv skulle ind og se kampen, men det havde ikke været muligt for os at få billetter som vi kunne betale. De billetter som var tilbage lå på en startpris på $100 og med en familie på 5, tja.....behøver jeg sige mere.















Efter at have gået rundt i et par timer, var alle meget trætte og vi kørte hjem, hvor den kom til at stå på hygge foran tv´et hvor aftensmaden også blev indtaget.

fredag den 28. oktober 2011

Fredag d. 28. oktober

Efter den sædvanelige runde tog jeg ud og fik handlet ind til en ordentlig gang lasagne. Da jeg kom hjem fik jeg lige løbet huset igennem med spand og vand, fatter ikke hvordan der kan blive så støvet så hurtigt...

Jeg fik hentet pigerne og så tog vi hjem og hyggede os. Jeg gik i gang med lasagnen og Veronika hjalp med at få lavet en drømmekage.

Da Jakob kom hjem var der lige tid til en drink inden Heidi og hendes kæreste Ellen kom på besøg. Det var en super hyggelig aften, Karolina kastede hurtigt hendes kærlighed på Ellen. Der gik ikke lang tid inden Karolina havde fået vist Ellen hvordan man skulle spille et spil på computeren og så sad de der og spillede indtil maden var færdig. Amalie det lille pus var desværre blevet syg, så hende fik vi puttet i seng, hun mente dog godt at hun kunne klare at stå op til desserten...Men da det var tid til dessert sov hun så fast at vi ikke kunne få hende op, men det var sikkert godt at hun fik lov til at sove igennem. Karolina og Veronika gik ind på værelset ligeså snart de var færdige med at spise.

Vi havde en rigtig hyggelig aften, hvor snakken virkelig gik højt. Det viste sig at Ellen er ligeså sportsgal som Jakob, så de fik virkelig talt sports, især baseball.

torsdag den 27. oktober 2011

Torsdag d. 27 oktober

En lidt hektisk morgen.. Vi har en skraldespand kun til genbrug og den bliver tømt hver 14 dag og det var her til morgen og muligheden for at få alle vores tomme papkasser afhentet var også her til morgen, men de kræver at det hele står ved fortorvet ude på vejen, så vi måtte lige op og flytte papkasser ned til fortorvet for det havde vi glemt onsdag aften. Er der noget bedre end at vågne for sent og så slår det en at man også lige skal have flyttet alle papkasserne. Det gør overhovedet ikke morgen hektisk...

Efter afleveringen kørte jeg ud og fik handlet ind og derefter var det tid til at køre på "arbejde". Arbejdet i sig selv var ikke nogen udfordring, igen sad jeg blot og åbnede døren for de forældre der skulle ind og spise frokost med ders poder eller skulle aflevere madpakker eller bare lige ind og give en besked. Jeg nåede dog også lige at lægge månedens menukort i det antal stakke som der er børn i de forskellige klasser og så ud i lærernes dueslag.

Det er sikkert og vist at arbejdet i sig selv er mega kedeligt, men hold op hvor man til tider oplever og lære noget om skolesystemet. Som f.eks. denne torsdag, hvor Mr. Putnam fortalte mig om fraværssystemet på skolen. Man undres...

For et par dage siden havde Mr. Putnam stået til morgensamlingen og fortalt hvordan fraværstatistikken så ud for de første 9 uger, han var ikke rigtig imponeret, der var flere og flere der var fraværende.
Det viser sig at hver formiddag får Mr. Putmann dagens antal af fraværende. Det er nemlig således at når morgensamlingen er slut bliver døren udtil låst og dem der kommer for sent skal melde sig på kontoret hvor de får en fraværsseddel som naturligvis skal skrives under af forældrene. Efter første time melder lærerne tilbage med hvem der er fraværende i deres klasse. Dvs der bliver hver dag ført en meget nøje statestik med fraværet. Grunden til det...Skolen får $45 pr elev pr. dag. Og der bliver virkelig opgjort hver dag. En elev der er kommer bare 1 min forsent bliver registreret som fraværende for en hel dag og skolen modtager derved ikke penge for den elev.

Jeg spurgte om hvorfor de så låste døren. Det var simpelthen en statslov og sådan noget joker man ikke med. Mr. Putnam fortalte desuden noget som virkelig chorkerede mig, nemlig at hvis den samme elev har mere end 4 fraværsdage (og her gælder stadig hvis eleven blot kommer lidt forsent) i løbet af en måned uden grund eller 10 gange i løbet af 6 måneder, så ville der blive sent et brev hjem til forældrene om at de blev nød til at stramme op på det ellers var skolen i sin ret til at sagsøge forældrene...Mr. Putnam havde i sit tidligere job på en anden skole været i retten en del gange pga for stort fravær. Ofte endte det med at forældrene fik en bøde på $500, herover er der nemlig skolepligt. Han havde endnu ikke oplavet det på Hill, men det var som reglen efter de første 9-10 ugers skolegang at han begyndte at sende "skræmmebreve" ud til de forældre som ikke lige var så gode til at få afleveret deres børn til tiden og det hjalp som reglen.

Her er der tale om at man tager det med skolepligt meget alvorligt. Og man kan godt forstå det, for bare 10 elever væk om dagen er jo et tab på $450 og det må da kunne mærkes på et skolebudget. Herover er man nemlig også begyndt at skære ned på tilskuddene til skolerne.

Resten af dagen forløb med lektier, madlavning og lidt hygge.

onsdag den 26. oktober 2011

Onsdag d. 26. oktober

Efter afleveringen kørte jeg mod Fry´s hvor jeg fik nogle højtalere byttet. Derefter kørte jeg lidt rundt i området, jeg havde fået afvide at der skulle ligge en rigtig god børnetøjs forretning, så den gik jeg på jagt efter, fandt den tæt på Whole food, men de åbnede ikke før kl. 10. I stedet fik jeg set på nogle flotte halloween udsmykninger ved Whole food og senere hjemme i vores eget område.



























Pigerne blev hentet og så blev der bare hygget, lavet lektier og spist aftensmad. Jakob havde filmaften hvor han skulle vise "Drabet" af Per Fly

tirsdag den 25. oktober 2011

Tirsdag d. 25. oktober

Dagen forløb som sådan en normal dag forløber, med lidt vasketøj, indkøb og så fik jeg lavet aftensmad inden jeg hentede pigerne.

Efter afhentningen kørte vi lige hjem og fik lavet så mange af lektierne vi kunne nå på en time. Der var nemlig blevet lavet en legeaftale med en pige fra Amalies klasse og denne galt for alle 3 piger. Så kl. 16.30 kørte vi afsted over til Yeal.

Vi fandt oven i købet vej lige med det samme uden hjælp fra hverken GPS, kort eller andre, OK jeg havde tjekket det på google inden vi tog afsted...

Da vi ankom løb Amalie, Karolina og Yeal afsted med det samme op på værelset for at lege. Veronika blev præsenteret for deres datter Gabriella som også går i 6. klasse på MMS, dog ikke i Veronikas team, så de ser ikke hinanden i timerne, men mødes dog til frokost og på gangen. Det tog lidt tid inden de læsnede op, men så gik det ganske godt med at tale sammen. Jeg blev bænket inde i stuen og budt på et glas juice, hvilket jeg sagde ja tak til og så sad jeg der som den eneste og drak juice, Yeals mor og den mindste og eneste dreng i børneflokken sad blot og kiggede på mig. Derudover fandt jeg ud af at der var en storesøster, hun var lige taget til Isreal på kostskole og skulle være der de næste 3 år. Familien havde boet i Isreal inden de fik Yeal ds de to største var født derover. Da Yeal var 5 tog de et år derover og derfor vidste Yeal lige præcis hvor svært det kan være når man ikke forstår sproget.

Pigerne hyggede sig, jeg må sige at det er ikke lige en mor som jeg kunne finde på at spørger om vi skulle drikke en kop kaffe sammen en dag, der var simpelthen et eller andet over hende som ikke lige passede til mit temperament. Men det vigtigste var at pigerne hyggede sig og det må man sige at de gjorde.

Veronika blev oven i købet inviteret med til at se en fodbold kamp (rigtig fodbold) om fredagen, men i og med at vi fik gæster og ikke kunne tage med, var hun ikke meget for det, men måske en anden gang. Ihvertfald var det da enormt sødt af dem at spørger hende.

Det er en familie som virkelig går meget op i sport, Yeal spille fodbold og det er ikke bare for sjov, næ nej det er på et plan hvor man er afsted hver weekend for at spille kamp og man træner 2-3 gange om ugen. Gabriella er cheerleader ved rigtig fodbold kampe og træner også op til flere gange om ugen. Jeg ved simpelthen ikke hvordan de får tid til det, men jeg kunne også forstå på moren at lektierne var noget de også klarede mens de blev bragt til og fra fodbold...Måske ikke helt optimalt.

Da vi kom hjem var Jakob hjemme og maden var sat på bordet, så det var jo bare perfekt. Det gav tid til lidt hygge inden det var puttetid.

mandag den 24. oktober 2011

Mandag d. 24. oktober

Efter den normale afleveringsrundte, kørte jeg ind til byen hvor jeg skulle mædes med Heidi til en kop kaffe. Jeg havde virkelig trafikken med mig, så jeg var der 20 min før vi skulle mødes, det gav mig tid til at gå rundt i Whole Food og se på alle de spændende ting som de har.

Heidi kom og vi sad og talte lidt over en kop kaffe. Derefter besluttede vi os for at gå en tur. Heidi bor selv i det område, så hun kunne anbefale en tur rundt om en del af floden (den der går gennem Austin). Så vi kridtede skoene og begav os på vej, det var en super skøn tur, vi var bestemt ikke de eneste der havde fået den ide at vi ville gå, utroligt hvad vi mødte af løbere. Men hvis man er til det at løbe, så er jeg sikker på at det er den optimale rute, der er nogle få blæde bakker, men resten af tiden løber du langs floden. Efter at have gået rundt i et par timer vendte jeg næsen tilbage mod forstaden. Jeg nåede dog lige ind i whole food og fik købt noget "rigtig" rugbrød og nogle marinerede sild. Og på vej hjem var jeg lige i boghandleren og fik købt fortsættelsen på den serie som Veronika læser med stor fornøjelse. Hun havde ikke flere og det er dem hun bruge når hun skal skrive anmeldelse af en bog som hun har læst i løbet af ugen. Hver uge skal hun lave en boganmeldelse, så det er ikke noget med at springe læsningen over, for den anmeldelse tæller ret meget i hendes samlede karakter i ESL (English Second Language).

Jeg fik hentet pigerne og så stod den til en afveksling på.... lektier

søndag den 23. oktober 2011

Hiking and Picknic - Søndag d. 23. oktober

Efter en stille og rolig morgenmad, ikke at vi sov længe eller fik ekstra god morgenmad, med det at kunne gøre det i eget tempo var da egentlig meget godt til en afveksling. Nå, men efter morgenmaden kørte vi ud for at hente pigerne. Da vi kom blev vi budt på en kop kaffe. Pigerne var ihvertfald ikke klar tilat tage med hjem, de havde haft det så sjovt og der var virkelig gået hygge i den. Karolina og Amalie havde været med Uffe ude og køre i hans jeep, det havde de syntes var fantastisk. Veronika og Nikolas havde spillet fodbold og skak. Ved ikke lige hvem der havde banket hvem i hvad, men de var begge godt tilfredse, så det var kun lille Christian der vist havde syntes at det var lidt trælst at der ikke var nogle på hans alder. Efter kaffen hjalp Jakob lige Uffe med at få flyttet nogle træer op i nogle store krukker. Inden vi kørte hjem aftalte vi at mødes til en picknic i Zilker park om aften.

Da vi kom hjem blev der lavet de sidste lektier, tasker blev pakket og alt gjort klar til endnu en uge. Kl 15 sad vi i bilen igen denne gang for at køre ned til Sandy (Jakobs mentor fra UT) og hendes mand, som havde spurgt om vi havde lyst til at komme med på en gåtur i deres område. De bor ned til Barton Spring og der er en fantastisk natur, klipper og en del huler. De havde pakket tasken med vand og nogle muslibarer (hvilket de gør det helt vildt meget i herover, man kan simplethen få dem med alle mulige forskellige smag) nok ikke ligeså sundt som det lige lyder med mysli...

Det var virkelig en rigtig god gåtur op og med af klipper, igennem tørre områder hvor det kun var kaktuser der kunne vokse, gennem en skov hvor man følte sig hensat til en troldeskov, træerne var gamle og krogede, ned til det der på et tidspunkt igen bliver til en flod, og videre ned til hulerne, vi havde glemt lommelygter, så vi kunne ikke rigtig gå ind i dem.






Da vi gik igennem området med katusser fortalte Sandy at Mexikanerne spiser blomsten på kaktussen og at det skulle være godt, hun havde ikke selv smagt det. Der går ikke længe før så står Karolina inde mellem kaktusserne og forsøger at få en blomst af, for den kunne jo spises, så den skulle vi have med hjem...Hvad sker der ?? Tja vi siger et par gange at hun skal komme ud derinde fra, men hvis hun liiigeee kunne strække sig lidt mere, så ville hun have fat i den...Nej Karolina fik ikke fat i den, for pludselig finder hun ud af at kaktusser stikker når man rører ved dem, og at det gør ret ondt...Så nu har hun lært det, i lang tid gik hun og ømmede sig over at hun havde fået torne ind i fingrene. Men man må give hende at hun virkelig gjorde et godt forsøg.

















Efter en god gåtur på ligeved 2 timer, kørte vi til Zilkerpark hvor vi havde aftalt at mødes med Uffe, Alison og deres 3 børn. Alison var desværre blevet syg, og det var så slemt at hun var kørt på skadestuen. Og så er det slemt, når man tænker på hvad det koster. Regningen får man først en måned efter, men bare det at gå ind af døren på skadestuen og indskrive dig er de første $100, så man er sikker på at dem der kommer på skadestuen virkelig mener det.

Vi fik lige slukket den værste tørst med en øl inden vi havde lovet børnene at vi ville spille fodbold med dem, først spillede vi de voksne mod børn, det gik ikke så godt, Veronika spillede høj bold og ramte en medspiller i hovedet istedet for målet. Men efter en lille pause var alle klar igen, de voksne vandt naturligvis. Så lavede vi holdene om til familien Fløe-Holm mod familien Petersen, det gik heller ikke så godt for os, vi måtte erkende at vi havde en dårlig dag. Og da Uffe og Nikolas kom til at blærer sig lidt for meget over at de havde vundet, knækkede filmen for Veronika, hun gad sgu ikke spille fodbold med sådan en blærerfamilie... Vi blev enige om at spise istedet for at fortsætte kampen. Desuden var alle godt trætte, de var trods alt ikke kommet tidlig i seng om lærdagen og det kunne man da godt mærke. Vi fik lavet nogle sandwich og da alle var godt mætte og vi havde fået pakket samme blev der leget tag-fat mens vi lige drak det sidste af vinen. Det var meget hurtigt blevet rigtig mørkt mens vi sad og spiste, så det var jo fantastisk at lege rundt og ikke kunne se ret meget, hvilket naturligvis også resulterede i at et enkelt eller to faldt over en sten eller i et hul. Men de hyggede sig og det gjorde vi andre bestemt også. Det er ikke sidste gang at der skal holdes picknic i Zilker park.


 


Da alle var godt trætte var det direkte hjem i bad og så i seng. Pigerne fortalte op til flere gange at det havde bare været en så god week-end - en rigtig børne week-end