torsdag den 27. oktober 2011

Torsdag d. 27 oktober

En lidt hektisk morgen.. Vi har en skraldespand kun til genbrug og den bliver tømt hver 14 dag og det var her til morgen og muligheden for at få alle vores tomme papkasser afhentet var også her til morgen, men de kræver at det hele står ved fortorvet ude på vejen, så vi måtte lige op og flytte papkasser ned til fortorvet for det havde vi glemt onsdag aften. Er der noget bedre end at vågne for sent og så slår det en at man også lige skal have flyttet alle papkasserne. Det gør overhovedet ikke morgen hektisk...

Efter afleveringen kørte jeg ud og fik handlet ind og derefter var det tid til at køre på "arbejde". Arbejdet i sig selv var ikke nogen udfordring, igen sad jeg blot og åbnede døren for de forældre der skulle ind og spise frokost med ders poder eller skulle aflevere madpakker eller bare lige ind og give en besked. Jeg nåede dog også lige at lægge månedens menukort i det antal stakke som der er børn i de forskellige klasser og så ud i lærernes dueslag.

Det er sikkert og vist at arbejdet i sig selv er mega kedeligt, men hold op hvor man til tider oplever og lære noget om skolesystemet. Som f.eks. denne torsdag, hvor Mr. Putnam fortalte mig om fraværssystemet på skolen. Man undres...

For et par dage siden havde Mr. Putnam stået til morgensamlingen og fortalt hvordan fraværstatistikken så ud for de første 9 uger, han var ikke rigtig imponeret, der var flere og flere der var fraværende.
Det viser sig at hver formiddag får Mr. Putmann dagens antal af fraværende. Det er nemlig således at når morgensamlingen er slut bliver døren udtil låst og dem der kommer for sent skal melde sig på kontoret hvor de får en fraværsseddel som naturligvis skal skrives under af forældrene. Efter første time melder lærerne tilbage med hvem der er fraværende i deres klasse. Dvs der bliver hver dag ført en meget nøje statestik med fraværet. Grunden til det...Skolen får $45 pr elev pr. dag. Og der bliver virkelig opgjort hver dag. En elev der er kommer bare 1 min forsent bliver registreret som fraværende for en hel dag og skolen modtager derved ikke penge for den elev.

Jeg spurgte om hvorfor de så låste døren. Det var simpelthen en statslov og sådan noget joker man ikke med. Mr. Putnam fortalte desuden noget som virkelig chorkerede mig, nemlig at hvis den samme elev har mere end 4 fraværsdage (og her gælder stadig hvis eleven blot kommer lidt forsent) i løbet af en måned uden grund eller 10 gange i løbet af 6 måneder, så ville der blive sent et brev hjem til forældrene om at de blev nød til at stramme op på det ellers var skolen i sin ret til at sagsøge forældrene...Mr. Putnam havde i sit tidligere job på en anden skole været i retten en del gange pga for stort fravær. Ofte endte det med at forældrene fik en bøde på $500, herover er der nemlig skolepligt. Han havde endnu ikke oplavet det på Hill, men det var som reglen efter de første 9-10 ugers skolegang at han begyndte at sende "skræmmebreve" ud til de forældre som ikke lige var så gode til at få afleveret deres børn til tiden og det hjalp som reglen.

Her er der tale om at man tager det med skolepligt meget alvorligt. Og man kan godt forstå det, for bare 10 elever væk om dagen er jo et tab på $450 og det må da kunne mærkes på et skolebudget. Herover er man nemlig også begyndt at skære ned på tilskuddene til skolerne.

Resten af dagen forløb med lektier, madlavning og lidt hygge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar