torsdag den 21. juni 2012

Torsdag d. 21. juni

Og som de andre dage stod solen lige ind i hovederne på os, så kl 06.30 var vi oppe og igang. Mens Jakob stod for morgenmaden fik jeg pakket det sidste sammen. Pigerne var, selvom det var varmt, ikke lige til at få ud af dynerne og det selv om luften var taget ud af luftmadrasserne.

Da vi havde spist og resten af lejren var pakket i bilen kørte vi op til visitorcenteret. Pigerne havde da vi ankom fået en Junior Ranger bog som de kunne udfylde og få tjekket i visitorcenteret. Det var en bog med spørgsmål om naturen og dyrene i Guadalupe State Park. Så det skulle vi lige op og have gjort. Og den ranger der tog imod dem var utrolig sød, han brugte rigtig lang tid på at gennemgå bøgerne med pigerne og de steder hvor de ikke havde svaret rigtig tog han dem enten med ud for at vise dem en plante eller med ind i centeret hvor der stod en masse udstoppede dyr. De endte alle tre med at få et Junior ranger badge som tegn på at de havde gjort et godt stykke arbejde. Så nu kan de kalde sig junior Rangers.

Så gik turen ellers mod Carlsbad Caverns National Park. Grotterne er blandt de største i verden, man har indtil nu fundet 48 km huler, hvoraf den dybeste ligger 315 meter under jordens overflade. "The big room" er et af de største rum der er fundet i verden. Og hulerne inderholder en lang række af sjældne speleothems som ikke er fundet andre steder i verden. Så alt i alt en stor oplevelse. Og vi var bestemt ikke de eneste der havde fået den ide at aflægge disse grotter et besøg, der holdt turistbusser og parkeringspladsen var godt fyldt. Nu kom vi fra en natur som vi stor set havde haft for os selv og pludselig skulle vi til at stå i kø for at kunne købe billetter. Ikke lige noget vi var vant til.



Vi valgte at tage den "naturlige" indgang, dvs den oprindelige indgang som geologerne havde brugt til at begynde med da man opdagede og udforskede grotterne. Der var også mulighed for at tage en elevatur ned til "the big room" men det var vi ikke lige til. Turen gik 230 meter ned af stejle smalle stier, det var en fantastisk oplevelse. Desværre havde Veronika igen problemer med hendes knæ, så hun skulle støttes hele vejen ned, men hun ville ikke give op. Og ved at tage den oprindelige tur ned undgik vi også at skulle stå i kø for at tage en elevator, der var ikke mange der havde valgt at tage den lange gåtur ned til "the big room". Vi brugte lidt over to timer på at gå ned og rundt i hulerne inden vi valgte at tage elevatoren op. Vi skønnede at Veronikas knæ nok ikke havde godt af en tur op og desuden ville vi gerne nå et stykke op mod Santa Fe inden det blev aften. Billeder fra Carlsbad Caverns.


Inden vi kørte videre var vi lige inde i den tilstødende restaruant for at købe lidt at spise til frokost, men det var godt nok noget af en skuffelse. Ingen af os brød os ret meget om maden, men som vi blev enige om, vi blev i det mindste mætte. Turen op mod Santa Fe var flad og flad og flad og meget lidt interessant. Med andre ord MEGET kedelig.


Vi havde besluttet at vi ville stoppe ind på et lille motel på vejen til Santa Fe men de få byer vi kom igennem var ikke lige et sted hvor vi følte at vi ville kunne sove trygt og godt. Det hele var så nedslidt og så meget tomt og efterladt ud og man sad bare med den der følelse af at det ikke var et godt sted. Ikke at vi havde noget at bygge det på andet end mavefornemmelsen. Så vi endte med at køre hele vejen til Santa Fe, hvilket nok var en meget god beslutning, vi fandt Cottonwood Court som var et lille sted der blev drevet af en indisk familie. Hun gav os et fint stort familieværelse og anbefalede en mexikansk restaurant der lå kun nogle få huse derfra. Pantry var en rigtig hyggelig restaurant og maden var super god, betjeningen i topklasse, det var lige det vi havde brug for.

Vi var alle så trætte at ingen af os gad gå i bad da vi kom hjem efter at have spist. En dag fra eller til har vel ingen betydning når man ikke har været under bruseren i 4 dage!!!! Så vi hoppede alle i seng istedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar